- UNNGÅ TURISTSTEDER: Norske og amerikanske statsborgere oppfordres av sine respektive myndigheter til å unngå steder der mange vestlige turister samles - som her i Khao San Road-distriktet. Foto: COLOURBOX
- UNNGÅ TURISTSTEDER: Norske og amerikanske statsborgere oppfordres av sine respektive myndigheter til å unngå steder der mange vestlige turister samles - som her i Khao San Road-distriktet. Foto: COLOURBOXVis mer

- Terrorfare for turister i Bangkok

UD advarer norske borgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs ambassade advarer amerikanere i Bangkok om at terrorister kan ha planlagt å utføre et terrorangrep mot turister i byen. I en hastebeskjed til sine borgere fraråder ambassaden å oppholde seg på steder der mange vestlige turister samles.

- Trusselen er svært reell, sier amerikanernes ambassadør Kristie Kenney til AP.

- Vær på vakt Amerikanerne tror ikke trusselen er rettet spesielt mot amerikanske borgere eller interesser. I etterkant av USAs advarsel har også norsk UD besluttet å advare norske borgere i Bangkok.

- Vi har fulgt situasjonen fortløpende og har nå revidert sikkerhetsinformasjonen for Bangkok, sier UDs pressevakt Frode O. Andersen til Dagbladet klokka 13.

Ordlyden i UDs oppdaterte sikkerhetsinformasjon er svært lik amerikanernes; det advares bl.a. mot å samle seg på turiststeder, være på vakt og oppmerksom på hensatte bager og pakker.

UD har imidlertid ikke utstedt noe reiseråd for Bangkok. Norske borgere advares dermed ikke mot å reise til byen.

- Samarbeider tett Dette er første gang på svært lenge at USA advarer mot et terrorangrep i den thailandske hovedstaden. Amerikanske myndigheter gir ikke ytterligere detaljer om trusselen.

Thailandske myndigheter opplyser imidlertid til AFP at de er blitt orientert av amerikanerne om situasjonen. Bakgrunnen for advarselen er at to muslimske «terrorister» har tatt seg inn i landet, og at de planlegger terroraksjoner.

Thailands forsvarsminister Yutthasak Sasiprapha opplyser at Thailand og USAs etterretningstjenester samarbeider tett og følger de angivelige terroristenes bevegelser nøye.

- Jeg tror vi vil arrestere dem i kveld, sier han til AFP.

De siste åtte åra har provinser sør i landet vært herjet av konflikten mellom myndighetene og muslimske opprørere. Urolighetene har imidlertid holdt seg til regionen, og opprørerne antas ikke å være del av noe internasjonalt radikalt islamsk nettverk.

TERROR I SØR: Det sørlige Thailand preges av konflikten mellom thailandske myndigheter og muslimske opprørere. Seinest 3. januar ble to soldater drept av ei bilbombe i Pattani-provinsen. Opprørerne har imidlertid aldri utført terroraksjoner utenfor regionen. Foto: SURAPAN BOONTHANOM / REUTERS / SCANPIX
TERROR I SØR: Det sørlige Thailand preges av konflikten mellom thailandske myndigheter og muslimske opprørere. Seinest 3. januar ble to soldater drept av ei bilbombe i Pattani-provinsen. Opprørerne har imidlertid aldri utført terroraksjoner utenfor regionen. Foto: SURAPAN BOONTHANOM / REUTERS / SCANPIX Vis mer