Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorfare stanser Kenya-flygninger

Britiske flyselskap innstilte alle flygninger til og fra Kenya fra 23 i går kveld av frykt for mulige terroranslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etteretningskilder sitter på informasjon om at al-Qaida planlegger et nært forestående terroranslag mot mål i Afrika. Department of Transport konkluderer med at terrorfaren mot britiske fly nå er overhengende. Britiske flyselskap har derfor valgt å innstille alle flygninger til og fra Kenya fra 23 i kveld, melder BBC

British Airways har daglige flygninger mellom London og Nairobi.

- Vi har løpende kontakt med relevante myndigheter og vil holde situasjonen under nøye oppsikt. The Association of British Travel Agents skal vurdere sikkerhetssituasjonen fra dag til dag. Kenya Airlines skal imidlertid fortsette sine flygninger.

Fazul i Kenya?

For kort tid siden ble det kjent at terrormistenkte Fazul Abdullah Mohammed er observert i Mogadishu i Somalia. I dag gikk kenyansk anti-terrororganisasjon ut og sa at Mohammed muligens har returnert til Kenya. Fazul skal være den mest aktive terroisten i Afrika, med direkte tilknytning til al-Qaida.

Fazul er ettersøkt i forbindelse med selvmordsangrepet på det israelskeide Paradise Hotell i nærheten av den kenyanske hovedstaden Mombasa i november i fjor. Anslaget drepte 15 personer. Samtidig ble et fly med israelske turister forsøkt skutt ned. Mohammed er også ettersøkt i forbindelse med bombeangrepet på den amerikanske ambassaden i Nairobi og Dar Es Salaam.

Høy beredskap

Kenyansk sikkerhetspoliti er i høy beredskap. I går kveld gikk myndighetene ut med bilde av Fazul Abdullah Mohammed.

- Vi må være på vakt, tatt i betraktning at denne mannen er sett i Mogadishu, og at han har reist mye inn og ut av Kenya, sier en talsmann for myndighetene til Reuters, ifølge vg.no

Ber folk utsette Kenya-reisen

Etter selvmordsbombere mandag drepte 34 mennesker i Riyadh i Saudi-Arabia, har amerikanske myndigheter advart mot mulige terroranslag i Øst-Afrika og Sørøst-Asia. De ber dessuten folk utsette eventuelle reiser til Kenya. Man har spesielt fryktet at terrorister ville slå til i anledning Muhammads bursdag i dag.

STRANDET I KENYA: Hundrevis av folk er strandet i Kenya. De skal nå fraktes hjem via Tanzania.
ETTERSØKT: Kenyanske myndigheter har gått ut med bilde av den ettersøkte terroristen Fazul Abdullah Mohammed.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media