Terrorfare stanser Kenya-flygninger

Britiske flyselskap innstilte alle flygninger til og fra Kenya fra 23 i går kveld av frykt for mulige terroranslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etteretningskilder sitter på informasjon om at al-Qaida planlegger et nært forestående terroranslag mot mål i Afrika. Department of Transport konkluderer med at terrorfaren mot britiske fly nå er overhengende. Britiske flyselskap har derfor valgt å innstille alle flygninger til og fra Kenya fra 23 i kveld, melder BBC

British Airways har daglige flygninger mellom London og Nairobi.

- Vi har løpende kontakt med relevante myndigheter og vil holde situasjonen under nøye oppsikt. The Association of British Travel Agents skal vurdere sikkerhetssituasjonen fra dag til dag. Kenya Airlines skal imidlertid fortsette sine flygninger.

Fazul i Kenya?

For kort tid siden ble det kjent at terrormistenkte Fazul Abdullah Mohammed er observert i Mogadishu i Somalia. I dag gikk kenyansk anti-terrororganisasjon ut og sa at Mohammed muligens har returnert til Kenya. Fazul skal være den mest aktive terroisten i Afrika, med direkte tilknytning til al-Qaida.

Fazul er ettersøkt i forbindelse med selvmordsangrepet på det israelskeide Paradise Hotell i nærheten av den kenyanske hovedstaden Mombasa i november i fjor. Anslaget drepte 15 personer. Samtidig ble et fly med israelske turister forsøkt skutt ned. Mohammed er også ettersøkt i forbindelse med bombeangrepet på den amerikanske ambassaden i Nairobi og Dar Es Salaam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer