Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorfrykt går ut over håndbagasjen

EU innfører nye regler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Skal du ut og reise? Vær forsiktig med hva du tar med deg i håndbaggasjen.

- EU-kommisjonen vil legge fram et forslag som begrenser størrelsen på håndbagasje som passasjerene kan ta med seg på fly ut av EU-flyplasser, sier unionens transportkommissær Jacques Barrot til nyhetsbyrået AP.

Kommisjonen ønsker også å begrense væskemengden som du kan ta med deg i håndbagasjen, samt innføre nye innsjekkingsregler.

Allerede innført

Flere internasjonale flyplasser har allerede innført slike forholdsregler, og forbudt geléer, kremer og flytende væske i håndbagasjen. Det kan bety slutten på å ha med seg drikke og toalettsaker på flyreisen.

I tillegg har medlemslandene i EU allerede i forrige uke vedtatt at alt elektronisk utstyr må gjennom egen sikkerhetskontroll.

Økt sikkerhet

Forslaget til EU-kommisjonen kommer i kjølvannet av det ble avdekket en plan om å sprenge tolv fly over byer i Storbritannia og USA.

I AUGUST KOM DET FRAM AT TERRORISTER PLANLA Å SPRENGE FLY UT FRA HEATHROW FLYPLASS: Nå vil EU skjerpe sikkerhetstiltakene på europeiske flyplasser. Foto: Scanpix
I AUGUST KOM DET FRAM AT TERRORISTER PLANLA Å SPRENGE FLY UT FRA HEATHROW FLYPLASS: Nå vil EU skjerpe sikkerhetstiltakene på europeiske flyplasser. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi føler at vi har kommet fram til en god balanse mellom behovet for økt sikkerhet og behovet for å opprettholde flyten i flytrafikken, en balanse som kommer både passasjerer og industri til gode, sier Barrot.