Terrorfrykt går ut over håndbagasjen

EU innfører nye regler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Skal du ut og reise? Vær forsiktig med hva du tar med deg i håndbaggasjen.

- EU-kommisjonen vil legge fram et forslag som begrenser størrelsen på håndbagasje som passasjerene kan ta med seg på fly ut av EU-flyplasser, sier unionens transportkommissær Jacques Barrot til nyhetsbyrået AP.

Kommisjonen ønsker også å begrense væskemengden som du kan ta med deg i håndbagasjen, samt innføre nye innsjekkingsregler.

Allerede innført

Flere internasjonale flyplasser har allerede innført slike forholdsregler, og forbudt geléer, kremer og flytende væske i håndbagasjen. Det kan bety slutten på å ha med seg drikke og toalettsaker på flyreisen.

I tillegg har medlemslandene i EU allerede i forrige uke vedtatt at alt elektronisk utstyr må gjennom egen sikkerhetskontroll.

Økt sikkerhet

Forslaget til EU-kommisjonen kommer i kjølvannet av det ble avdekket en plan om å sprenge tolv fly over byer i Storbritannia og USA.

I AUGUST KOM DET FRAM AT TERRORISTER PLANLA Å SPRENGE FLY UT FRA HEATHROW FLYPLASS: Nå vil EU skjerpe sikkerhetstiltakene på europeiske flyplasser. Foto: Scanpix
I AUGUST KOM DET FRAM AT TERRORISTER PLANLA Å SPRENGE FLY UT FRA HEATHROW FLYPLASS: Nå vil EU skjerpe sikkerhetstiltakene på europeiske flyplasser. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi føler at vi har kommet fram til en god balanse mellom behovet for økt sikkerhet og behovet for å opprettholde flyten i flytrafikken, en balanse som kommer både passasjerer og industri til gode, sier Barrot.