Terrorfrykt i Pakistan

Nordmannen Odd Bratlie (46) er fortsatt i Peshawar etter at vel 50 andre utenlandske hjelpearbeidere ble evakuert på grunn av terrorfrykt natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Forholdene har vært rolige det siste døgnet. Men en forutsetning for å være her nå er at jeg ikke kan gå ut, sier Bratlie til Dagbladet.

Han leder Afghanistankomiteen i Norges arbeid i Kabul, men måtte reise til Peshawar i Pakistan torsdag, etter at muslimske grupper hadde truet med å angripe utenlandske hjelpearbeidere. Det amerikanske rakettangrepet torsdag kveld førte til at FN anbefalte at hjelpearbeiderne også burde evakuere Peshawar. Odd Bratlie valgte likevel å bli igjen.

- Jeg føler meg ikke spesielt modig. Det er ikke noen spesielt hatsk stemning mot utlendinger, sier Bratlie. To europeiske FN-medarbeidere ble i går likevel skutt og såret i Kabul.

Ødeleggende

Plassjef i den norske afhanistankomiteen, Oddvin Forbord, reiste fra Peshawar natt til i går sammen med kona si, Natalie, og to barn. Med i konvoien var kollegaen Geir Rødven og Torild Borud fra Kirkens Nødhjelp. Rundt 60 utlendinger var med i bilkonvoien, som ble eskortert av pakistansk politi.

- Det amerikanske angrepet er veldig skadelig for forholdet vårt til befolkningen i Afghanistan. I tida framover vil det også være en sikkerhetsrisiko ved å sende nordmenn og andre inn i landet, sier Forbord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer