Terrorfrykt på fly til Gardermoen

Bevæpnet antiterrorpoliti måtte storme et fly på vei til Oslo da en passasjer forsøkte å bryte seg inn i cockpiten i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På vei til Oslo måtte Air France-flyet nødlande i Brüssel. En kranglete passasjer ombord skapte problemer.

Bevæpnet antiterror-politi stormet flyet.

En arabisktalende mann reiste seg kort tid etter avgang og begynte å rope. Deretter prøvde han å ta seg inn i cockpiten, forteller den norske passasjeren Siv Bjercke til TV2.

- Han prøvde tre ganger å komme inn til pilotene mens han ropte og skrek. Han oppførte seg veldig ubehagelig, og vi ble veldig redde, sier hun til TV 2.

- Det var en episode med en av passasjerene om bord som gjorde at kapteinen ville foreta nødlandingen og som gjorde at vi måtte gå til aksjon, sier politiførstebetjent ved politiet på flyplassen i Brüssel, Philip Roemdonck til TV2.no.

Sitter i belgisk varetekt

Boeing 737-flyet hadde 56 passasjerer ombord, mange av dem norske. Det skulle til Oslo fra Paris. En kilde i Air France beskriver oppførselen som «oppskakende».

Mannen er pågrepet og sitter i varetekt hos belgisk politi.

Flyet ble etter episoden rutinemessig undersøkt. Det skulle etter planen lande på Gardermoen klokken 21.25, men på grunn av den dramatiske episoden ble flyet nesten to timer forsinket.