Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorfrykt stoppet fly fra Kastrup

Passasjerer mente menn oppførte seg mistenkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Terrorfrykt gjorde mandag at et SAS-fly til Amsterdam fra Kastrup i Danmark ble innstilt, melder NTB.

Flere av passasjerene på flyet mente fem menn med arabisk utseende oppførte seg mistenkelig, opplyser dansk politi. Politiet ble tilkalt og flyet tømt for passasjerer og bagasje.

Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau var det en nederlandsk mann som ble skremt av de fem irakiske mennene på flyet. På flyplassen skal to av dem ha utvekslet bagasje i forbindelse med et toalettbesøk. Dette gjorde nederlenderen så mistenksom at han henvendte seg til personalet på flyet, og nektet å være med på flyet.

En norsk mann som var på SAS-flyet opplevde hendelsen som relativt udramatisk.

- Jeg så et par politimenn komme om bord i flyet, men la ikke merke til om de tok med seg noen ut. Etter det ble vi bedt om å forlate flyet, forteller flypassasjeren til Dagbladet.no.

Personene om bord i flyet måtte vente en stund i en avgangshall på flyplassen, der de måtte oppgi navn og fødselsdato. På vei ut måtte de gjennom en sikkerhetssjekk tilsvarende den man går gjennom når man skal inn på flyplassen, forteller den norske flypassasjeren.

Ifølge NTB ble bagasjen gjennomlyst og undersøkt av bombehunder, og hundene ble også brukt for å undersøke selve flykabinen.

Da bombealarmen så ble avlyst mandag kveld, var det for sent for flyet å ta av.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media