Terrorfrykten sprer seg i Bretagne

PARIS (Dagbladet): Fransk terrorpoliti frykter flere attentater i Bretagne etter bomben som eksploderte i en Mac Donald's i dag morges og drepte en, samt etter et attentatforsøk i Rennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Innenriksdepartementet i Frankrike har bekreftet at det var et attentat i Quévert nær Dinan, som drepte 28 år gamle Laurence Turbec. Departementet knytter det sammen med attentatforsøket utenfor et postkontor i Rennes, der bomben ikke eksploderte.

Sjefen for antiterrorseksjonen Irhne Stoller kom til åstedet i formiddag. Mistanken rettes mot Den bretagnske frigjøringshæren ARB, men ARB har aldri sivile mål. Ingen er heller blitt drept i hærens attentater, som alltid rettet mot offentlige bygninger.

Klokka var 10.15 i dag da bomben eksploderte nær luka til Mac Donald's drive-in i Quévert. Vinduene ble knust og taket revet delvis av, men liket av Laurence Turbec, som var ansatt ved restauranten, ble ikke oppdaget med en gang. Politiet fant det ved noen busker utenfor.

Omtrent samtidig oppdaget politiet i Rennes, hovedstaden i Bretagne, en bombe utenfor et postkontor men fikk avvæpnet den før den eksploderte. Innenriksminister Jean-Pierre Chhvenement knyttet de to attentatene sammen. Dette skapte terrorfrykt i hele området.

- Jeg er helt overrumplet, sa borgermesteren i Dinan, René Benont. Det har ikke vært attentater i Bretagne med dødsofre på 30 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer