Terrorfrykten sprer seg i det norske folk

Mindre tro på Norge som et trygt land.

KONSTATERER FRYKT FOR ANGREP Haakon Bruun-Hansen holdt i dag pressekonferanse om Forsvarets innbyggerundersøkelse. Cornelius Poppe / NTB scanpix
KONSTATERER FRYKT FOR ANGREP Haakon Bruun-Hansen holdt i dag pressekonferanse om Forsvarets innbyggerundersøkelse. Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske befolkningen frykter terror i større grad enn før. De har også mindre tiltro til Forsvarets evner til å sikre norsk suverenitet og å forsvare landet enn i tidligere undersøkelser.

Det viser en innbyggerundersøkelse gjort av Ipsos MMI på vegne av Forsvaret. På bakgrunn av resultatene holdt forsvarssjef Haakon Bruun Hanssen et pressemøte fredag.

- Jeg skjønner at folk blir engstelige med tanke på mediebildet der terror og den tiltakende sabelraslingen mellom Russland og USA har tatt mye plass, sier Bruun Hanssen. Flere frykter krig I 2012 var 64 prosent av befolkningen ikke bekymret for krig og angrep i Norge. I dag er tallet 37 prosent. 7 prosent av de 3126 personene som svarte på undersøkelsen var meget bekymret for krig på norsk territorium.

Når det gjelder terror mot sivilbefolkningen svarte 41 prosent at de var meget eller ganske bekymret. 15 prosent svarte at de ikke engstet seg for dette.

Trygg på Russland Selv er Bruun Hanssen ikke like bekymret for landets sikkerhetssituasjon. Han mener blant annet at det er særlig usannsynlig at Russland skal ty til aggressive virkemidler mot Nato-landet Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer