Terrorfrykten stiger i England

Britisk politi avhører nå fire terrormistenkte som bor rett under innflygingen til Heathrow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi har arrestert ytterligere fire personer etter avhør av mannen som ble tatt med en skarp granat på Gatwick-flyplassen utenfor London i går. I følge nyhetsbyrået AP vil ikke politiet bekrefte at de har fått alarmerende informasjon om de arresterte gjennom avhørene av granatmannen.

Mannen som ble arrestert etter at sikkerhetspersonell på Gatwick fant en skarp granat i kofferten hans hadde akkurat landet med et British Airways-fly fra Bogota i Colombia. Mannen reiste med pass fra Venezuela, men politiet har ennå ikke bekreftet identitenten hans.

I morges arresterte politiet ytterligere fire personer under den nye terrorlovgivningen. De fire ble arrestert i Langley, et område som ligger direkte under innflygingsruten til Heathrow. Heathrow er hovedflyplassen til London, og nå øker frykten for at terrorister skal prøve å skyte ned sivile passasjerfly med bakke-til-luft-raketter.

De fire sitter nå i avhør på en lokal politistasjon i området.

Dagbladet skrev i går om ekspertenes frykt for at terrorister skal lykkes i å skyte ned sivile passasjerfly. Ekspertene hevder al-Qaida-nettverket har store mengder amerikanske Stinger-raketter De er forundret over at ingen har så langt har skutt ned et sivilt passasjerfly.

Det israelske passasjerflyet som ble beskutt da det lettet fra Mombasa i Kenya i november i fjor, kom trolig fra angrepet fordi terroristene brukte gamle raketter med transportskader.

Ekspertene frykter at det bare er et tidsspørsmål før moderne rakketter blir brukt mot sivile fly.

TRANSPORTABLE: Stinger-rakettene er enkle å frakte i bil. Det kan derfor bli tilnærmet umulig å avsløre et terrorangrep mot passasjerfly hvis angrepet kommer fra tettbygde områder.