PROTESTER: Demonstranter brenner her et bilde av den syriske presidenten, Bashar al-Assad.I går skal ti personer fra det syriske luftforsvaret, inkludert seks piloter, ha blitt drept i et angrep på en flybase mellom Homs og Palmyra.
 Foto: AFP / Scanpix
PROTESTER: Demonstranter brenner her et bilde av den syriske presidenten, Bashar al-Assad.I går skal ti personer fra det syriske luftforsvaret, inkludert seks piloter, ha blitt drept i et angrep på en flybase mellom Homs og Palmyra. Foto: AFP / ScanpixVis mer

- Terrorgruppe angrep militærbase

Ti personer drept, ifølge talsmann i det syriske militæret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Syrisk militære ble ti personer fra luftforsvaret, inkludert seks piloter, drept i et angrep på en flybase mellom Homs og Palmyra i går, skriver haaretz.com

- En væpnet terroristgruppe utførte et grusomt attentat, som resulterte i at seks piloter, en teknisk offiser og tre andre personer mistet livet, sier en talsmann fra det syriske militæret til landets statlige TV-kanal.

Talsmannen fra militæret ønsker ikke å gi flere detaljer om angrepet som skal ha funnet sted i går ettermiddag.

Maktdominans Ifølge det syriske militæret beviser angrepet at det er utenlandsk innblanding i det åtte måneder lange opprøret mot president Bashar Assads styre.
    
Den syriske hæren har lenge forsøkt å stanse det som begynte som fredelige protester mot Assad-familiens 41 års sammenhengende maktdominans. Den syriske presidenten Bashar al-Assad tok over presidentvervet etter far sin i 2000, og i den syriske befolkninga er det bred motstand mot regimet.

Haaretz.com skriver at regimet nå står overfor et økende antall angrep fra hærens avhoppere, som hevder deres mål er å beskytte demonstranter.

Økende voldsbruk Nærmere 4000 syrere har nå mistet livet siden syrere begynte å demonstrere mot president Bashar al-Assad og hans regime i mars i år. Ifølge aktivister har voldshandlingene akselerert den siste tida, og bare i november måned skal 400 demonstranter og sikkerhetsstyrker være drept, skriver The Washington Post.

Assad-regjeringen skylder fremdeles den utstrakte volden på væpnede gjenger og militante. De siste dagene har minst 40 barn, deriblant seks barn, blitt drept, ifølge aktivister.

- Bekymringsfullt Fredag ble det også klar at FNs komité mot tortur sier den har mottatt meldinger om massive brudd på menneskerettighetene i Syria. Også barn skal ha blitt pågrepet og torturert.

DEMONSTRANTER: En mann demonstrerer her for det syriske regimet og president Bashar Assad. Foto: Muzaffar Salman / AP / Scanpix
DEMONSTRANTER: En mann demonstrerer her for det syriske regimet og president Bashar Assad. Foto: Muzaffar Salman / AP / Scanpix Vis mer

- Komiteen har mottatt mange troverdige rapporter om omfattende brudd på menneskerettighetene i landet. Noe av det som er mest bekymringsfullt, er meldinger om at barn har blitt torturert og på annen måte mishandlet mens de har vært fengslet, sier lederen for komiteen, Claudio Grossmann, i en uttalelse i dag, melder NTB.