- Terrorgruppe har reist fra Syria til Europa der Norge er konkret nevnt

PSTs analysesjef til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): PSTs analysedirektør Jon Fittje Hoffman besøkte i dag Dagbladet direkte tv-sending.

- Jeg kan bekrefte at en terrorgruppe har reist fra Syria til Europa der Norge er konkret nevnt, sier Hoffman til Dagbladet.

Følg siste nytt i vårt Nyhetsstudio.

I går kom meldinga om at et planlagt terrorangrep er tenkt i Norge innen «få dager». En ekstrem islamistisk gruppe skal stå bak.

Norge er i høyberedskap og flyplasser, knutepunkter, havner og strategiske steder er bevoktet med væpna politi. Ifølge oslo-politiet er tiltakene politiet har iverksatt forebyggende og trygghetsskapende arbeid i praksis.??

Informasjon som politiet har inneholder ikke trusler mot konkrete objekter, arrangementer eller personer. Dette innebærer at folk kan bruke byen som vanlig.

- Det er ikke noe grunn til å endre på livsførsel eller planer man har. Politiet vil gi råd om sikkerhets- eller og adferdsbildet eventuelt endres, sier Hoffman.

Han sier vi må innse at vi er sårbare.

- Det kan være personer som ønsker å utnytte den sårbarheten. Det må vi leve med, men beredskapen er så god den kan være, sier Hofman på spørsmål om vi er godt nok forberedt.

Han synes ikke det er noe poeng i å spekulere i hva som kan være et terrormål i NOrge.

- Vi må forholde oss til den informasjonen vi får av politiet, sier han.

Han sier PST og andre jobber med å få avklart situasjonen.

- Det har ikke vært noen store endringer i situasjonen de siste 24 timene, sier han.

Hoffman sier de får inn mange trusler og bekymringsmeldinger i løpet av et år, men de fleste blir verifisert og avklart.

- Vi fikk opplysninger om at personer fra Syria hadde reist til Europa, planlagt et terrorangrep og at Norge var nevnt, sier Hofman.

- Det var helt nødvendig å gå ut og forklare hvorfor det iverksettes tiltak. I tillegg kan dette virke prevantivt mot eventuelle terrorister, sier Hoffman.