TERRORANGREP: Terrororganisasjonen al-Qaida i Islamsk Maghreb (AQIM) har tatt på seg ansvaret for to angrep mot FNs fredsbevarende styrke i Mali den siste uken. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
TERRORANGREP: Terrororganisasjonen al-Qaida i Islamsk Maghreb (AQIM) har tatt på seg ansvaret for to angrep mot FNs fredsbevarende styrke i Mali den siste uken. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZESVis mer

Terrorgruppe tar ansvar for angrep i Mali

Mot FNs fredsbevarende styrke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrororganisasjonen al-Qaida i Islamsk Maghreb (AQIM) har tatt på seg ansvaret for to angrep mot FNs fredsbevarende styrke i Mali den siste uken.

AQIM sier i en uttalelse til nyhetsbyrået Al-Akhbar at gruppa sto bak et rakettangrep mot en MINUSMA-base i det nordlige Mali tirsdag og en mineeksplosjon rettet mot en FN-konvoi i samme område torsdag.

Tidligere har MINUSMA-styrken uttalt at en soldat fra Bangladesh ble skutt og drept, mens en annen ble skadd, i et angrep som skjedde tirsdag.

Den bekreftet også at tre soldater fra Burkina Faso ble skadd av en landmine i Timbuktu-regionen torsdag. AQIM hevdet på sin side at mineeksplosjonen drepte tre personer.

35 soldater fra den fredsbevarende styrken er drept siden opprettelsen av MINUSMA-oppdraget i 2013. Det har fått FN til å beskrive Nord-Mali som det dødeligste stedet i verden for deres personell.

Norge er ett av 41 land som bidrar med militært personell til MINUSMA-styrken. Ingen norske soldater var til stede der de nevnte angrepene skjedde i forrige uke.

(NTB)