Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Terrorisert av narkomane

Tre narkomane sloss, truet med flasker og satte seg skudd på stellerommet. Tone Holmberg Tvedt og hennes lille sønn ble utsatt for et to timer langt terrorvelde på intercitytoget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var et mareritt. Jeg er egentlig en rolig person, men situasjonen var så truende at jeg satt med gråten i halsen hele veien. Jeg var livredd for at de skulle skade sønnen min, Embrik, på seks uker, sier sykepleieren og småbarnsmoren Tone Holmberg Tvedt.

Idyllen brutt

Idyllen på togturen fra Porsgrunn til Gardermoen sist fredag ble brutt i Sandefjord, der tre åpenbart narkotikapåvirkede menn kom på. Ifølge Holmberg Tvedt begynte de umiddelbart etter ombordstigning å krangle høylytt om polititysting og narkotikahandel.

Med de andre passasjerene som skrekkslagne vitner gikk den ene karen løs på en av de andre og tildelte ham flere slag i ansiktet.

Frykt for represalier

- Trusler ble ropt ut, ikke bare dem imellom, men også til andre passasjerer. Heldigvis forsvant den mest aggressive av dem etter en stund , sier Holmberg Tvedt. De to gjenværende gikk inn på stellerommet, angivelig for å sette skudd med narkotika.
- De kom i hvert fall tilbake svært beruset. Den ene forsøkte å drikke fra en colaflaske, men var for ruset til å få av korken, meddeler hun.

I løpet av togturen torde ingen av passasjerene av frykt for represalier å si ifra til konduktøren, som ikke hadde fått med seg det verste oppstyret.

Grep ikke inn

- Men han gikk jo gjennom vogna flere ganger og burde ha oppfattet hvor truende stemningen var. Selv tenkte jeg bare på sønnen min. Jeg fikk ikke ammet eller stelt ham i løpet av turen fordi jeg var redd for å tiltrekke meg oppmerksomhet, sier Holmberg Tvedt.

Informasjonsdirektør i NSB Persontrafikk, Kari Lorentz-Larssen, beklager hendelsen.

- De tre det her er snakk om burde definitivt blitt kastet ut, passasjerenes sikkerhet og trivsel er det viktigste for oss.