Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorisert etter ferieflørt

Den 25-årige tunisieren hun møtte på sydenferie behandlet henne som en prinsesse, og den 23-årige norske jenta ble sjarmert. Men det hun trodde skulle være en uskyldig ferieflørt, utviklet seg til et mareritt av trusler og telefonterror. Nå lever hun i frykt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har fått hemmelig telefonnummer og vil snart få hemmelig adresse. Hun er redd for at mannen hun møtte på ferie i Tunisia vil gjøre alvor av truslene om å komme til Norge for å ta henne.

- Man skal selvsagt ikke generalisere. Det jeg mente var en sommerflørt, ble oppfattet helt annerledes. Gir du fra deg navn og adresse slik jeg gjorde, kan du bli forfulgt i årevis. Jeg ønsker å advare andre, sier den 23-årige jusstudenten.

Sydentur med søster

Hun var på sydentur med søsteren i en tunisisk badeby da hun i byens handlegate ble kjent med den 25 år gamle tunisieren. Han hadde fem års høyere utdannelse, og ville gjerne diskutere politikk.

- Vi pratet i timevis, og diskuterte samfunnsspørsmål. Han virket veldig liberal og europeisk i tankegangen. Jeg ble betatt av måten vi kunne snakke sammen, på tvers av kulturene, sier hun.

Det utviklet seg raskt varme følelser mellom de to, og de holdt kontakt da hun dro hjem til Norge etter ei uke. Men etter bare ei uke i gamlelandet, vendte hun tilbake til Tunisia i juni i fjor.

- Jeg likte meg så godt der, og ville gjerne treffe ham igjen, forteller den vevre jenta.

Da ble hun tatt med hjem til familien hans i en fjellandsby, og de tok varmt imot henne. Men allerede etter kort tid, fikk 23-åringen en litt ekkel følelse. Hun fikk ikke gå ut alene. Hvis kjæresten ikke kunne være med, sendte han kompiser for å passe på henne. Han tok passet og kredittkortet hennes, under påskudd av at det kunne bli stjålet.

Hun fikk heller ikke lov til å veksle penger, han skulle betale for det hun trengte. Hun følte seg mer og mer som hans eiendom.

Følte seg truet

- Jeg husker særlig en episode som skremte meg skikkelig. Han og kameratene hans snakket om en svensk jente som hadde blitt knivstukket av sin tunisiske kjæreste. Da jeg sa at jeg syntes det var helt forferdelig, sa han at det var slikt som skjedde hvis man ikke var trofast, sier hun.

Hun forsto at hun måtte komme seg vekk. Da hun fikk mageproblemer, sa hun at hun måtte til en by for å få legehjelp og at hun da trengte passet og kredittkortet. Han fulgte henne til byen i en taxi. Underveis skulle han kjøpe is. Da hoppet hun ut, kapret en annen taxi og dro til flyplassen.

- Da jeg kom hjem, ringte han til alle døgnets tider. Det holdt på å drive meg til vanvidd. Jeg forsøkte å få ham til å skjønne at det var slutt, men det ville han ikke akseptere, hevder hun.

Hun kom hjem fra Tunisia i begynnelsen av august. Etter å ha blitt oppringt til alle døgnets tider i flere måneder, fikk hun i desember et brev hvor han truet med å komme til Norge.

- Det ble et mareritt, og jeg anmeldte saken til politiet, forteller 23-åringen.

Voldsalarm

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt anmeldelsen, men det er vanskelig for oss å gjøre noe så lenge han befinner seg i Tunisia. Men dersom vi får indikasjoner på at han er på vei til Norge, vil vi vurdere om hun skal få en voldsalarm, opplyser politiavdelingssjef Eldrid Williksen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

REDD: - Jeg forsøkte å få ham til å skjønne at det var slutt, men det ville han ikke akseptere, forteller hun. Nå har hun anmeldt ekskjæresten for trusler, og er redd.
Hele Norges coronakart