Terrorisme, innvandring og krig: Dette frykter vi nordmenn aller mest

Eller gjør vi egentlig det?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva er det egentlig vi nordmenn går rundt og er redd for i hverdagen? Tenker vi på jordas undergang og hva vi eventuelt ville gjort i møte med dommedag?

Disse spørsmålene har den amerikanske TV-stasjonen Fox forsøkt å finne svar på. I forbindelse med Europa-lanseringen av reality-showet «Doomsday Preppers» har kanalen undersøkt om europeere er klare for dommedag.

Dagbladet har fått tilgang til de norske svarene, og der kommer det fram at det vi frykter aller mest er terrorisme. 35 prosent av de spurte svarte at terrorisme var det de fryktet mest, noe som kanskje ikke er så rart etter et tiår i terrorens tegn og fjorårets angrep i Oslo og på Utøya.

Terrorismefrykten skiller seg ut i undersøkelsen, og innvandring eller overpopulasjon kommer på «andreplass» og blir nevnt av 18,9 prosent. 17,3 prosent av oss ser ut til å frykte krig, mens økonomisk kollaps og politikk eller politisk korrupsjon følger like etter.

Flest menn frykter islamisering I tillegg til at innvandring altså er vår nest største frykt, svarer nesten fem prosent at islamisering er det de frykter. 2,7 prosent av de spurte svarer at dette er det de frykter aller mest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer