Terrorist-jakt i Bosnia

Amerikansk etterretning har innledet en storstilt jakt på militante islamister i Bosnia. De frykter at landet har blitt frihavn for terrorettersøkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Europeiske etterretningskilder opplyser til den britiske avisen The Daily Telegraph at Bosnia i dag fungerer som stoppested for militante islamister på vei fra steder som Tsjetsjenia og Afghanistan til Irak.

NATO-styrker har overvåket freden i Bosnia i snart ti år, men erstattes ved årsskiftet av en fredsbevarende styrke fra EU.

300 offiserer

Rundt 300 etterretningsoffiserer fra USAs sivile og militære etterretningsorganisasjoner vil likevel bli værende igjen i Bosnia, for å overvåke islamistenes virksomhet i landet, skriver The Daily Telegraph.

Flere tusen mujahedin-soldater med erfaring fra krigen i Afghanistan kjempet med USAs stilltiende velsignelse på de bosniske muslimenes side under krigen mot kroater og serbere på 1990-tallet, og mange av dem slo seg ned i Bosnia da krigen var over.

Flere av dem skal ha nære bånd til Osama bin Ladens al-Qaida, og bidrar i dag både med våpen, dokumenter og annen støtte til nettverket.

- De har spredd ord om at Bosnia er stoppested som kan dekke terroristers behov: våpen, penger og dokumenter, sier en etterretningskilde til den britiske avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer