Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorist løslatt på nasjonaldagen

Dømt for terroranslaget på Bali i 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den militante islamisten som er dømt for terrorbombene på Bali i Indonesia i 2002, ble i dag løslatt fra fengsel. Elleve andre linket til Bali-bombene fikk straffene sine redusert for å markere Indonesias nasjonaldag, bekrefter talspersoner for justisdepartementet, melder nyhetsbyrået AP.

Det er en indonesisk tradisjon å få redusert fengselsstraffer ved høytider, men det er forventet at denne nyheten kan opprøre land som mistet statsborgere i terrorangrepene på to nattklubber. 202 mennesker ble drept, de fleste av dem var utenlandske turister. Enkelte av de pårørende har allerede reagert på nyheten.

Tre av de militante som sitter fengslet gikk med på å få en reduksjon på bare fire måneder, for å bane veien for kameratens løslatelse. Den løslatte, som var dømt for å ha gitt husly til en av nøkkelpersonene i angrepet, forlot fengselet i dag morges.

NATTKLUBBER:202 mennesker mistet livet i terrorangrepet mot to nattklubber  i 2002. Alle foto: SCANPIX
NATTKLUBBER:202 mennesker mistet livet i terrorangrepet mot to nattklubber i 2002. Alle foto: SCANPIX Vis mer
TURISTER: De fleste av de omkomne etter terrorangrepet var utenlandske turister.