Terrorist rundlurt av FBI

Filmet for det han trodde var al-Qaida-venner, som i virkeligheten var undercover FBI-agenter.

INGEN FARE: Amerikanske myndigheter hadde god kontroll på mannen med pakistansk bakgrunn, som planla terrorangrep mot Washingtons metro. Dette bildet fra en tidligere anledning. Foto: AFP
INGEN FARE: Amerikanske myndigheter hadde god kontroll på mannen med pakistansk bakgrunn, som planla terrorangrep mot Washingtons metro. Dette bildet fra en tidligere anledning. Foto: AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Amerikansk føderalt politi (FBI) etterforsker en mann, Farooque Ahmed (34), som planla en rekke terrorbombinger mot Washingtons metronett, melder Washington Post.

34 år gamle Farooque Ahmed bor i Virginia og skal fra april ha spanet på og fotografert undergrunnsstasjoner som ledd i planleggingen av bombeangrep.

En kilde sier til avisa at den amerikanske statsborgeren fra Pakistan tiltrakk seg oppmerksomhet fra politiet etter å ha gått til anskaffelse av foreløpig uspesifisert materiale.

Politiet beroliger imidlertid befolkningen i Washington med at de hadde god oversikt over mannens aktiviteter, og at trusselen ikke var nært forestående.

Blant annet ba FBIs undercoveragenter Ahmed om å ta videoopptak for dem. Ahmed leverte så videotapene til FBI-agentene i den tro at de var al-Qaida-agenter.

I motsetning til tidligere terrorister med amerikansk pass, har ikke Ahmed fått trening i utlandet. Han skal heller ikke ha hatt kontakt med ekte al-Qaida-agenter, ifølge Washington Posts kilde.

Siden i fjor har mer enn 60 amerikanske statsborgere blitt tiltalt eller dømt for terrorisme.