IDENTIFISERT: Nice-terroristen er identifisert som den 31 år gamle småbarnsfaren Mohamed Lahouaiej-Bouhlel. Video: CNN Vis mer

Terroristen funnet død i passasjersetet

Statsadvokat: - Gjerningsmannen er tidligere dømt til fengsel for en voldelig episode. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ettermiddag holdt statsadvokat Francois Molins pressekonferanse etter at minst 84 personer er drept etter at en lastebil kjørte inn i folkemengden under feiringen av den franske nasjonaldagen på havnepromenaden i Nice i går kveld.

- Blant de 84 drepte er ti barn, 52 kritisk skadde der 25 fremdeles er i koma. Totalt er det 202 skadde mennesker etter terroren i går kveld, sa Molins på pressekonferansen.

- TI BARN BLANT DE DØDE: - 202 personer er skadd etter angrepene, 52 av dem er kritisk skadd og 25 personer er for øyeblikket i koma, sier Statsadvokat Francois Molins. Han legger også til at ti barn er blant de 84 døde. Video: CNN Vis mer

Han understreker at dødstallene fremdeles kan stige.

Terroristen drept i bilen

Statsadvokaten startet pressekonferansen med å kondolere familiene til de drepte, takke politi, hjelpemannskap og innbyggerne i Nice.

- Politiet ble skutt mot fra varebilen, men responderte raskt og fikk eliminert terroristen ved å skyte inn i fra siden. Terroristen, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ble funnet i død i passasjersetet, sier Molins.

Lastebilen kjørte to kilometer på den sju kilometer lange Promenade des AnglaisI, før den ble stoppet. I bilen fant politiet blant annet ammunisjon og to automatvåpen.

- I tillegg fant vi bankkortet som identifiserte ham, en granat og diverse dokumenter. Dette blir nå etterforsket.

Videoen viser franske politimenn omringe og skyte gjerningsmannen som fremdeles er inne i lastebilen. Video: AP Vis mer

Dømt til fengsel for vold

Gjerningsmannen er identifisert som Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31), opprinnelig fra Tunisia, med bodde og arbeidet som lastebilsjåfør i Nice.

- Lahouaiej Bouhlel er gift og har barn. Kona ble i dag tidlig klokka 11 avhørt av politiet. Gjerningsmannen er tidligere dømt til fengsel i seks måneder etter tyveri og en voldelig episode tidligere i 2016, sier statsadvokaten.

Uten om dette skal ikke terroristen ha vært en kjenning av politiet, verken i Frankrike etter i utlandet. Han var heller ikke på noen av trussellistene til franske etterretningstjenester.

Etterforsker om det er flere skyldige

Politiet i Nice fikk i natt bistand fra spesialetterforskere fra Paris.

- Det ble umiddelbart satt istad kriseberedskap og tilkalt støtte fra Paris. Nå ber vi alle vitner som sitter på informasjon om å ringe inn, sier Molins.

Aktor og statsadvokaten forteller videre at terroristen ankom promonaden på sykkel og at denne ble senere funnet i bilen. Lastebilen ble først sett klokka 22.30, før den så svingte ut på strandpromenaden.

DRAMATISK: Videoen viser franske politimenn omringe og skyte gjerningsmannen som fremdeles er inne i lastebilen. Video: AP Vis mer

- Politiet etterforsker nå elektronisk materiale funnet i leiligheten til Lahouaiej Bouhlel. Vi må finne ut om det var flere medskyldige ... eller eventuelle koblinger til islamistiske terrororganisasjoner.

Naboer: - Ensom og stille

Flere naboer av Lahouaiej Bouhlel har uttalt til franske medier at mannen stort sett holdt seg for seg selv og ikke virket som en religiøs person.

Enn venn av terroristen, Mohammed (37), sier til franske avisen Nice Matin at vennen var deprimert og skulle skilles fra sin kone.

- Han ble stadig mer aggressiv og skal ha blitt nektet lån i banken, sier han til den franske avisen.

VANSKELIG: Naboen til den antatte terroristen knakk sammen i gråt etter at politiet raidet leiligheten. Video: Øistein Norum Monsen og Steinar Suvatne / Dagbladet. Vis mer