HVA VIL DE?: Et bilde av det man antar er en av terroristene i aksjon under de massive terroraksjonene i Mumbai. Foto: SCANPIX/AFP/NDTV
HVA VIL DE?: Et bilde av det man antar er en av terroristene i aksjon under de massive terroraksjonene i Mumbai. Foto: SCANPIX/AFP/NDTVVis mer

Terroristen ringte selv fra hotellet

Mystiske Shadullah kan ha vært den siste som ble drept på Oberoi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MUMBAI/OSLO (Dagbladet.no): Med en mobiltelefon tatt fra en av gislene, fortalte terroristen Shadullah hvorfor han og medsammensvorne har gått til angrep mot Mumbai.

Her er hele samtalen mellom terroristen og India TV, som utspant seg tidlig i går. Terroristen skal ha ringt fra rom 1856 i Oberoi hotel.

For få minutter siden meldte indisk TV at kommandosoldatene nå har kontroll på hotellet, og at to terrorister er drept i operasjonene som har pågått i dag morges og i formiddag.

En av disse kan ha vært terroristen Shadullah. India TV har nå oversatt hele samtalen:

Samtalen ord for ord
India TV: - Hva vil du?

Shadullah: - Når så mange av oss ble drept, hvem gjorde noe for oss? Babri Masjid ble jevnet med jorden. Vi fikk ikke være i fred. Den gangen, ingen støttet oss. Dere snakker om overgivelse. La disse kommandoene komme. Vi vil kvitte oss med dem på en måte som gjør deres sønner foreldreløse.

India TV: - Dere kommer hvorfra? Hvilken fraksjon tilhører dere?

Shadullah: - Vi kommer fra Hyderabad.

India TV: - Hyderabad i Pakistan?

Shadullah: - Nei, Hyderabad i Deccan. Og vi er fra Deccan Mujahedin.

India TV: - Hva krever dere?

Shadullah: - Vent et øyeblikk (han konsulterer en eller annen)

India TV: - Fortell oss hva dere krever, for hele India hører på dere?

Shadullah: - Hallo, vi krever at alle fengslede muhajedin slippes fri. Deretter vil vi frigi disse folkene. Hvis ikke vil vi ødelegge dette stedet. Dere må ha sett hva som skjer her.

India TV: - Hvor mange av dere er på Oberoi hotel?

Shadullah: - Hvorfor skal jeg fortelle deg det?

India TV: - Nei, fortell oss fordi du hevder at så mange kjemper for dere. I det minste fortell oss hvor mange dere er der?

Shadullah: - Vi er sju. Sju.

India TV: - Dere er sju der i Oberoi hotel?

Shadullah: - Ja.

India TV: - Har dere bare det ene kravet, at alle arresterte muhajedin slippes fri? Eller har dere andre krav?

Shadullah: - Ja, slipp dem fri, og vi, muslimene som bor i India, skal ikke trakasseres. Hendelser som ødeleggelsen av Babri Masjid og drap må stoppe.

India TV: - Shahdullah, vi vil fortelle deg at du er en innbygger av India. Du selv sier at du kommer fra Hyderabad. Har du ingen kjærlighet til ditt eget land? Ditt eget Hindustan? For de du har drept kan være dine egne brødre, eller andres brødre.

Shadullah: - Vi elsker dette landet. Dette er vårt land. Men saken er den: Når våre foreldre, våre brødre blir drept, så ikke disse menneskene alt dette? Ok. Allah Haafiz.

Han legger på.