DREPT:  Slik endte terroristens bestialske ferd gjennom deler av den populære turistbyen Sousse i Tunisia i går ettermiddag. Foto: BECHIR TAIEB/AFP.
DREPT: Slik endte terroristens bestialske ferd gjennom deler av den populære turistbyen Sousse i Tunisia i går ettermiddag. Foto: BECHIR TAIEB/AFP.Vis mer

- Terroristen siktet kalasjnikoven mot meg. Jeg var sikker på at «nå kommer jeg til å dø»

Deretter startet mannen bak gårsdagens Tunisia-terror å skyte mot den britiske turisten Tom Richards og hans mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Briten Tom Richards kom ansikt til ansikt med Seifeddine Rwzgui Yacoubi (23), som står bak terrorangrepet i feriestedet Sousse i Tunisia i går formiddag hvor 38 personer ble drept og 36 personer ble skadet.

Det er den britiske avisa The Guardian som har møtte Richards i Tunisia etter den uhyre dramatiske episoden. Den britiske turisten befant seg ved utendørsbassenget på Imperial Hotell - sammen med sin mor - like ved stranda hvor de første skuddene ble avfyrt under aksjonen i går ettermiddag.

- Jeg hørte noen skudd, jeg visste ikke helt hva det var med en gang, men så hørte jeg den samme lyden igjen og sa til min mor «nå må vi løpe», forteller Richards til The Guardian.
 
Flukten fra terroristen Deretter startet en dramatisk flukt. Han og hans mor løp mot baksiden av hotellet, samtidig som de hørte skudd og skrik bak dem. Til slutt endte flukten tilfeldig opp i et lokale like ved, hvor minst 20 andre personer sto forvirret og redde. Dessverre var akkurat dette stedet terroristens neste mål.

- Terroristen skjøt først to personer i hodet som befant seg i trappa opp til etasjen hvor vi befant oss. Så kom han mot oss, pekte Kalasjnikoven mot meg, og jeg så ham rett inn i øynene. Jeg var sikker på at «nå kommer jeg til å dø», sier han til The Guardian.

Terroristen pepret flere skudd mot dem, og en kule traff moren i ankelen og ett skudd traff Tom i håndleddet. De løp deretter mot toalettet, og sperret seg bak hver sin bås. Så stoppet terroristen plutselig opp, og fortsatte sin ferd ute på gatene.

- Jeg vet ikke hvorfor han plutselig stoppet å skyte. Han kunne ha drept oss alle, forteller Richards til The Guardian.

Én time senere ble Tom og moren brakt i sikkerhet av tunisisk politi.

Ukjent for myndighetene Gjerningsmannens ferd endte i en skuddveksling med politiet hvor Yacoubi ble drept. Svært lite om forhistorien til 23-åringen er foreløpig offentlig kjent.

Myndighetene melder at mannen var en ingeniørstudent i nabobyen Kairouan. Flere internasjonale medier melder at mannen lo mens han skjøt rundt seg.

- Han er ikke kjent for oss fra før, sier tunisias sikkerhetsminister Rafik Chelly i en offisiell uttalelse fra myndighetene.

Det har kommet en rekke beretninger fra vitner til aksjonen. Enkelte sier mannen valgte nøye ut sine ofre, og at han hovedsakelig var ute etter utenlandske turister. Dette er ikke offisielt bekreftet.

IS påtar seg ansvar Terrororganisasjonen IS har påtatt seg ansvaret for aksjonen via deres Twitter-kanal. De har også tatt på seg ansvaret for terrorangrepet på en moské i Kuwait i går. Men det er ikke knyttet noen direkte sammenheng mellom angrepene.

«Vår bror, kalifatets soldat, nådde sitt mål i Imperial hotell til tross for sikkerhetstiltakene», skrev terrororganisasjonen på deres offisielle Twitter-konto i går.

På hotellet, som av terrororganisasjonen beskrives som «en avskyelig bule for prostitusjon, synder og vantro», så drepte han 40 «vantro fra landene i koalisjonen som er i krig med kalifatet», skriver den jihadistiske gruppa videre.

Nå iverksetter myndighetene ekstraordinære tiltak, og 80 moskéer i landet som ikke følger loven skal stenges.