Carsten Thomassen drept:

Terroristen trolig løslatt: - Vanskelig

Taliban-terroristen som drepte Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen, er trolig løslatt i forbindelse med fredsforhandlingene med afghanske myndigheter. Både Jonas Gahr Støre og diplomaten som sist snakket med Thomassen, beskriver problemstillingen som krevende.

DREPT: Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen ble drept i terrorangrepet mot Hotel Serena i Kabul i 2008. Nå skal terroristen bak angrepet være løslatt, som ledd i fredsforhandlingene mellom Taliban og Afghanistans myndigheter. Foto: NTB
DREPT: Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen ble drept i terrorangrepet mot Hotel Serena i Kabul i 2008. Nå skal terroristen bak angrepet være løslatt, som ledd i fredsforhandlingene mellom Taliban og Afghanistans myndigheter. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rundt 400 Taliban-fanger er løslatt som et ledd i fredsforhandlingene mellom Taliban og myndighetene i Afghanistan.

Blant de løslatte fangene, er trolig Muhammed Ramadan, Taliban-terroristen som i 2008 deltok i angrepet mot Hotel Serena i Kabul i 2008, skriver Aftenposten.

Seks personer ble drept i angrepet, blant andre den 38 år gamle Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen. Ytterligere seks personer ble skadet, blant dem den UD-ansatte Bjørn Svenungsen, som ble skutt.

- Historisk forsøk

En norsk delegasjon, ledet av daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap), oppholdt seg på hotellet da angrepet fant sted. Angrepet var rettet mot den norske delegasjonen. En rekke norske journalister fulgte Støre på reisen, blant andre 38 år gamle Thomassen.

- Det er vanskelig å forsone seg med at en som har drept uskyldige mennesker går fri. Samtidig er dette afghanernes valg for å gjøre et historisk forsøk for fred, sier Gahr Støre i en uttalelse til Dagbladet.

Forhandlingene mellom Taliban og afghanske myndigheter, finner sted i Doha i Qatar, og en forutsetning for Talibans deltakelse, var at rundt 400 Taliban-fanger ble løslatt, skriver Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer