Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Terroristene i Bulgaria var ekstremt erfarne

Flere enn én gjerningsmann sto bak angrepet mot israelske turister i Bulgaria, fastslår landets statsminister.

SEKS DREPT: : Fem israelske turister og en bulgarsk sjåfør ble drept da en selvmordsbomber angrep denne bussen utfor Burgas flyplass i det populære turistområdet ved Sunny Beach i Bulgaria 19. juli. Foto: Reuters/NTB Scanpix
SEKS DREPT: : Fem israelske turister og en bulgarsk sjåfør ble drept da en selvmordsbomber angrep denne bussen utfor Burgas flyplass i det populære turistområdet ved Sunny Beach i Bulgaria 19. juli. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem israelske turister og en bulgarsk sjåfør ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta på en buss ved svartehavskysten i forrige uke.

Bulgarias statsminister Boyko Borisov bekreftet i dag at mannen som utløste bomben, hadde medsammensvorne. Terroristene kan ha ankommet landet en måned før angrepet og oppholdt seg på forskjellige steder så de ikke skulle bli sett sammen.

- Dette var ekstremt erfarne folk som gjorde alt for å holde planene hemmelig, sier Borisov.

Skulle angrepet vært forhindret, måtte sikkerhetstjenestene ved et tilfelle ha kommet over gjerningsmennene mens de lagde bomben, mener Borisov. Det skjedde sannsynligvis i Bulgaria.

Etterforskningen tyder på at gjerningsmennene kan ha ankommet Bulgaria fra et av landene i Schengen-samarbeidet. Israel beskylder Iran og den libanesiske Hizbollah-militsen for å stå bak terroraksjonen, noe som avvises av myndighetene i Iran. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media