JAKTER: De eller den siste terroristen på Taj Mahal Palace i Mombai blir nå jaktet på av store styrker. Foto: REUTERS/Punit Paranjpe (INDIA)
JAKTER: De eller den siste terroristen på Taj Mahal Palace i Mombai blir nå jaktet på av store styrker. Foto: REUTERS/Punit Paranjpe (INDIA)Vis mer

- Terroristene må ha hatt god kjennskap til hotellet

565 rom gjennomsøkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  I dette øyeblikket jakter indiske kommandosoldater på det som antakelig er den siste overlevende terroristen på Taj Mahal Palace i Mumbai.

Mens Hotellet Oberoi Trident nå er under politiets kontroll, skal det ifølge timesofindia fremdeles oppholde seg minst en terrorist på hotellet Taj Mahal Palace.

- Vi forsøker nå å jage terroristen opp i et hjørne, sier NSG general J K Dutt.

Indisk politi sier at angrepene har vært nøye planlagt og at valget av hoteller ikke har vært tilfeldig.

- Terroristene må ha hatt god kjennskap til de to hotellene Taj Mahal Palace og Oberoi Trident. Det er helt klart at de må ha satt seg inn i hvordan hotellet er bygget i god tid før de første angrepene onsdag kveld, sier en kommandør til avisen timesofindia.

Terroristene skal til og med ha visst hvilke rom som hadde Tv-overvåkning, hvilke rom som ga dem god utsikt til lobbyen samt inngangspartiet på Taj Mahal.

Hotellet har tilsammen 565 rom. Disse gjennomsøkes nå nøye.

Tidligere i dag ble fem gisler drept da indiske kommandosoldater forsøkte å overmanne terroristene som hadde forskannset seg i  Chabad-Lubavitch menigheten i Mumbai. Blant de drepte var rabbineren Rabbi Gavriel Noach Holtzberg, faren til to år gamle Moishe.

Så langt har mer enn 160 mennesker blitt drept i angrepene. Dette tallet har steget i hele dag. 327 er meld skadet.

BOMBET: Taj Mahal Palace. Foto: AFP PHOTO/Indranil MUKHERJEE
BOMBET: Taj Mahal Palace. Foto: AFP PHOTO/Indranil MUKHERJEE Vis mer