Terroristene på vei til Afghanistan

Tre islamske terrorister skal nå være i et fly på vei til Afghanistan sammen med Indias utenriksminister. Der skal de tre utveksles mot 155 gisler som har vært holdt fanget i syv døgn. En av de løslatte skal være den pakistanske religiøse lederen Maulana Masood Azhar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre islamske terroristene flyr sammen med Indias utenriksminister til Afghanistan i dag. Der skal de utveksles mot de 155 gislene, melder AP. Flyet forventes å lande om en times tid på flyplassen i Kandahar, Afghanistan.

En av de løslatte fangene skal være den pakistanske religiøse lederen Maulana Masood Azhar. Den andre skal være Mushtaq Ahmed Zargar, leder for opprørsgruppen Ul-Umar Mujahideen. Han har sittet fengslet i Srinagar.

Azhar ble fredag flyttet fra fengslet i Jammu i Kashmir under strenge sikkerhetstiltak. Han topper listen over de 36 fengslede opprørerne som flykaprerne krever løslatt før de vil slippe de 155 gislene som sitter i flyet utenfor Kandahar.

Det er enda ikke kjent hvem den tredje av de frigitte terroristene er.

Offisielle kashmirske kilder har tidligere opplyst at den tredje fangen er General Moosa, men denne opplysningen er senere blitt trukket tilbake, melder nyhetsbyrået AP.

Indian Airline-flyet ble kapret på julaften, underveis fra Nepals hovedstad Katmandu til New Dehli. Etter mellomlandinger i Nord-India og Pakistan , kom det kaprede flyet til Kandahar i Afghanistan 1. juledags morgen. Passasjerene, som stort sett er indiske statsborgere, har vært i kaprernes varetekt i syv døgn. Minst en av passasjerene har blitt drept i løpet av kapringen.