- Terroristene skal ha vært mellom 15 og 18 år

En av dem var en fransk mann som var kjent for etterretningstjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av terroristene som angrep konsertlokalet Bataclan er identifisert, melder flere franske medier, blant annet Le Parisien. 

Det skal være en ung fransk statsborger, som var kjent for fransk etterretningstjeneste, på grunn av koblinger til islamske ekstremister. Han er identifisert via fingeravtrykk. Likene av de sju andre terroristene undersøkes nå av rettsmedisinere.

Flere franske medier refererer til et intervju gjort av radiokanalen Europe 1, hvor en representant for rettsmedisinerne ved Medico-Legal Institute of Paris anslår at gjerningsmennene var svært unge. Representanten anslår at de var mellom 15 og 18 år. 

Samtidig sier politikilder til avisa Le Figaro at gjerningsmennene har handlet på en måte som tyder på at de har våpentrening, muligens fra krigsområder. 

Det skal ha blitt funnet et syrisk pass på eller like ved en av de døde terroristene. Liberation melder at politiet også har funnet et egyptisk pass.

Ifølge nyhetsbyrået AP døde sju av terroristene da de sprengte seg i lufta, mens den åttende ble skutt av politiet.

IS har tatt på seg skylda for angrepene, men det er høyst uklart om de har vært involvert i planlegging og organisering, eller om de har «inspirert» terroren.

- Vi kan ikke være sikre på at IS står bak operasjonelt før de kommer med unik info, som navn eller bilder av angreperne i trening, skrev den norske terroreksperten Thomas Hegghammer på Twitter tidligere i dag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram