Terroristene tente på sine døde kamerater for å fjerne spor

Nå jakter kenyanske sikkerhetsstyrker på de mistenkte terroristene, blant andre «Den hvite enke» og den antatte hovedmannen Abu Sandheere.

TERROR: Terroristene tente på sine døde kamerater for å fjerne spor under terroraksjonen mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi i Kenya. Her velter røyk ut fra kjøpesenteret etter eksplosjoner 23. september. Foto: Noor Khamis / Reuters / NTB Scanpix
TERROR: Terroristene tente på sine døde kamerater for å fjerne spor under terroraksjonen mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi i Kenya. Her velter røyk ut fra kjøpesenteret etter eksplosjoner 23. september. Foto: Noor Khamis / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrornettverket Al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for det grufulle terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi i Kenya. Myndighetene i landet jobber nå på spreng med å finne ut nøyaktig hvem som deltok i angrepet og hvem som kan være viktige medhjelpere.

Fem av terroristene som deltok i angrepet, skal ha blitt drept i kampene med kenyanske sikkerhetsstyrker, men disse skal ha blitt påtent og brent opp av sine egne for å gjøre identifiseringen vanskelig.

- Enkelte av likene som er funnet i ruinene må DNA-testet for å identifisere dem skikkelig, og enkelte er ille tilredt, sier en kilde til Sky News.

Men åtte personer holdes nå fengslet, og gjennom tøffe avhør håper myndighetene i landet på å finne svar.

«Den hvite enke» I tillegg jobber kenyanske sikkerhetsstyrker på spreng med å finne ut hvem andre som kan ha vært involvert i planleggingen av terroren.

Det har vært store spekulasjoner rundt britiske Samantha Lewthwaite (29). Mens flere har meldt at hun trolig finansierte terroristene, har andre antydet at hun kan ha vært en viktig hjerne bak aksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer