Terroristenes egne bilder

Lørdag ble et sivilt fly forsøkt skutt ned over Bagdad. Motoren tok fyr, og flyet måtte nødlande. Her ser du bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag fikk den franske journalisten Sara Daniel, korrenspondent for franske Le Nouvel Observateur, utlevert et seks minutter langt videoopptak.

Opptaket viser ti maskerte menn som avfyrer en bakke-til-luft-rakett mot et sivilt fly over Bagdad lørdag. Mennene er blant annet kledd i kamuflasjeklær, og bærer granatkastere og kalasjnikover, i tillegg til to bærbare utskytningsramper.

På bildene sees rakettens ferd fra den bærbare utskygningsrampen, til den treffer DHL-flyet av typen Airbus-300. Flyet etterlater en hvit røykstripe over himmelen. Etter en kort pause vises flyet i rask retrett til flyplassen i Bagdad, hvor det nødlander sekunder senere. Flyet var på vei fra Bagdad til Dubai.

Ingen ble skadet i angrepet, men all sivil luftfart over Bagdad ble stanset umiddelbart etter angrepet, melder nyhetsbyrået AFP.

De maskerte mennene flykter i en bil. En ellevte mann, som filmer angrepet, filmer sitt eget fang i sin ville ferd mot kjøretøyet.

Videoen ble ifølge Daniel levert hennes hotell søndag. Hun sier hun ikke aner hvorfor hun er valgt blant de hundre andre journalistene som dekker okkupasjonen av Irak.

- Jeg har jobbet med en feature om de ulike opposisjonsgruppene i flere uker. Jeg har ingen idé om hvem menneskene som gjennomførte dette angrepet er, men kanskje har de hørt om meg gjennom andre jeg har møtt i forbindelse med research, sier hun til News.com.au.

TERROR: Dette bildet er datert 6. november 2003, og viser to maskerte menn som holder to raketter på et ukjent sted sør for Bagdad. Flyet som ble forsøkt skutt ned lørdag ble skutt med samme type raketter som på dette bildet.
TRUFFET: Det sivile flyet etterlater en hale av hvit røyk, og nødlander kun sekunder etter et ble truffet av en SA-14 Gremlin, en bakke-til-luft-rakett, over Bagdad.
MÅTTE NØDLANDE:</B> Flyet som ble forsøkt skutt ned over Bagdad på lørdag er fra det internasjonale transportselskapet DHL. En av rakettene traff flyet, satte motoren i brann, og førte til at flyet måtte nødlande.
VIDEOPPTAKET: Terroristenes egne bilder.