Terroristens bror: - Dette er galskap

Politiet har identifisert den første av gjerningsmennene bak fredagens terrorangrep.

IDENTIFISERT: Fransk politi har bekreftet identiteten til den første av gjerningsmennene bak fredagens terrorangrep i Paris. Foto: AFP / NTB Scanpix
IDENTIFISERT: Fransk politi har bekreftet identiteten til den første av gjerningsmennene bak fredagens terrorangrep i Paris. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omar Ismail Mostefai (29) er identifisert som den første av gjerningsmennene i fredagens terrorangrep i Paris, opplyser fransk politi ifølge NTB.

Terroristen ble identifisert ut fra en fingertupp som ble funnet og identifisert inne i kosertsalen Bataclan. 

Som Dagbladet meldte lørdag kveld er den 29 år gammel franskmannen en av angriperne som tok livet av 89 mennesker i konsertsalen Bataclan. Ifølge franske myndigheter er kommer Mostefai fra forstaden Courcouronnes, cirka tre mil fra Paris sentrum. 

Mannen, født 21. november 1985, skal ha vært en kjenning av politiet siden 2004, og ble registrert som «ekstremist» i 2010, melder The Guardian. 

- Galskap Faren og broren til 29-åringen ble pågrepet i en politiaksjon lørdag kveld, etter at de selv hadde meldt seg. 

- Dette er galskap. Jeg var i Paris i går og jeg så hvordan dette skjedde, sa broren til nyhetsbyrået AFP med skjelvende stemme før han ble ført bort av politiet.

Han er en av fire brødre i en søskenflokk på seks. Han sier han brøt kontakten med Mostefai for flere år siden. Han visste at broren hadde vært innblandet i småkriminalitet, men hadde aldri forestilt seg at broren kunne bli radikalisert.

Bekreftes av politiet Han fortalte ifølge AFP at Mostefai dro til Algerie med familien sin og «den lille jenta hans».

- Det er en stund siden jeg hørte noe nytt. Jeg ringte moren min, og hun lot ikke til å vite noe, sa broren lørdag. 

Avisa Le Monde meldte like etter midnatt at Omar Ismail Mostefai var blitt identifisert av politiet som en av gjerningsmennene bak terroren i Paris. Søndag morgen bekrefter fransk politi at det stemmer, ifølge AFP.