Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorister arrestert i Bosnia

Flere personer er arrestert i Bosnia. Nato sier at SFOR-styrkene har oppløst en terrororganisasjon som kan ha forbindeler med Osama bin Laden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for SFOR, Daryl Morrell, sa at undersøkelser pågår for å finne ut om gruppen har kontakter med al-Qaida.

Operasjonen mot det angivelige terrornettverket ble utført av SFOR-styrker i samarbeid med bosnisk politi. Blant de arresterte var det både bosniere og personer fra Midtøsten.

En talsmann for FN, Alun Roberts, sa at bosnisk politi også holder øye med fire personer i det nordvestlige Bosnia som mistenkes for å ha forbindelse med terrorgrupper.

Det dreier seg om to irakere, en saudiaraber og en libyer, som bor begge i Sanski Most og fikk bosniske pass og bosnisk statsborgerskap under krigen 1992-95.

Tidligere har bosnisk politi arrestert flere andre som mistenkes for forbindelser med terrororganisasjoner. Søndag sa myndighetene at de hadde pågrepet fem algeriere som de sa hadde kontakter med terrorister og som skal ha sendt trusler til den amerikanske ambassaden.

Graffiti til støtte for bin Laden og hellig krig har dukket opp på murer og vegger flere steder i Bosnia den siste tiden.

(NTB)

PÅ JOBB MOT TERROR: SFOR-styrkene har gått til aksjon mot et terrornettverk i Bosnia.
Hele Norges coronakart