Terrorister fortsatt barrikadert på hotell

Gisseldrama pågår fortsatt i Mumbai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bilder fra CNN viser at store militære styrker i klokka 10.45 norsk tid lå i dekning utenfor hovedinngangen til ett av de rammede hotellene.

Er du i Mumbai? Tips oss på 24000000 eller 2400@dagbladet.no.

CNNs korrepsondent Mallika Kapur forteller at det har blitt hørt flere skudd så nylig som den siste halvtimen, og det er ennå uklart hvor mange hotellgjester og andre gisler som er fanget inne i bygningen.

Skyter nå
Reuters melder at terrorister nå skyter ut fra Hotel Taj Mahal.

Inne på Trident hotel skal det fortsatt befinne seg 10-12 terrorister, melder NDTV.com.

Sky News melder at militærstyrker fortsatt sloss med terrorister i Mumbai, samtidig som de forsøker å frigi gislene inne på hotel Trident.

Det pågår fortsatt kamper i den indiske byen, over 17 timer etter det svært godt koordinerte terroranslaget.

Byen beleiret
Det er komplett kaos i Mumbai nå, og hele byen er beleiret. Ingen har fortsatt den totale oversikten over hvor terroristene nå er og hva de gjør. CNN mener det fortsatt kan pågå terroraksjoner på flere steder.

Fremdeles kan det pågå hele tre ulike gisseldramaer som ikke er avklart, ifølge CNN, som ikke har noen bekreftet informasjon om hva som har skjedd på innsiden av luksushotellene.

Sky News meldte like over klokka ni torsdag morgen at det var meldt om eksplosjoner inne på hotell Trident Oberoi. Hotellet er hardt rammet av terroraksjonen. Kilder sier at så mange som 200 personer er innesperret på det indiske femstjernershotellet.

Kommer røyk ut
En gruppe gisseltakere og opptil 200 gjester befinner seg fortsatt inne på det beleirete hotellet.

Samtidig melder CNN at det nå kommer røyk ut fra hotellet.

Det opplyser en kilde på stedet til nyhetsbyrået Reuters. Væpnede menn forskanset seg i hotellet onsdag, etter at rundt hundre mennesker ble drept i angrep mot to luksushoteller, et sykehus, en restaurant og en jernbanestasjon i Mumbai, melder NTB.

Svenske Aftonbladet og Express India melder nå at kommandosoldater og politistyrker stormer nå hotel Trident for å befri gislene. Flere utenlandske personer skal befinne seg blant gislene på hotellet. Dette er ikke bekreftet fra andre kilder.

101 personer er bekftet omkommet i terrorangrepet, men dødstallene kan komme til å stige etter hvert som man får oversikt over de to rammede hotellene. Til nå er seks utlendinger bekreftet omkommet: Én australier, én japaner, én brite og én italiener. De to siste er av ukjent nasjonalitet. En nordmann er skadd.

Minst åtte av terroristene skal være drept


Dagbladet.no kommer med mer.