Terrorister har tatt gisler på Helgelandskysten

Øvelse Gemini har pågått i flere dager der Regjeringen, Forsvaret og Politiet trener mot potensielle terrorangrep.

OLJETERROR: Denne uken gjennomførte Forsvaret og politiet øvelse Gemini i Helgeland politidistrikt. Øvelsen er den første store antiterrorøvelsen etter terrorangrepet på Norge den 22. juli i fjor. Målet med øvelsen er å øve tettere samhandling mellom enheter og spesialstyrker fra Forsvaret og politiet. Her aksjonerer politifolk fra Beredskapstroppen mot et kapret fartøy.
Foto: Simon Solheim / NTB scanpix
OLJETERROR: Denne uken gjennomførte Forsvaret og politiet øvelse Gemini i Helgeland politidistrikt. Øvelsen er den første store antiterrorøvelsen etter terrorangrepet på Norge den 22. juli i fjor. Målet med øvelsen er å øve tettere samhandling mellom enheter og spesialstyrker fra Forsvaret og politiet. Her aksjonerer politifolk fra Beredskapstroppen mot et kapret fartøy. Foto: Simon Solheim / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrorister har fått kontroll over en oljeinstallasjon ved Helgelandskysten, og det er mange gisler. Hva gjør regjeringen?

Øvelsen Gemini har pågått i flere dager og gikk torsdag inn i den siste fasen. Hele regjeringen, forsvarssjefen, politidirektøren og ledelsen i flere departementer var samlet til et simulert krisemøte ved Statsministerens kontor torsdag for å diskutere situasjonen, skriver NTB.

Øvelsen går ut på at terrorister har tatt kontroll over en olje- og gassinstallasjon og krever at Norge skal endre sin politikk overfor aktører i et annet land. For å sette makt bak kravene, truer de med å ta livet av gislene. Mer konkret enn dette ville forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) ikke være fordi øvelsen ennå ikke er avsluttet, skriver NTB videre.

- Øvelsen startet mandag og avsluttes i løpet av morgendagen, sier informasjonsoffiser Ivar Moen til Dagbladet.

Det kommer hele tiden overraskelsesmomenter, og regjeringen vet ikke om terroristene vil komme med nye utspill, skriver NTB videre.

- Terroristene ønsker at vi skal endre politikken vår, og da er spørsmålet: Skal vi gjøre det? Svaret fra regjeringens side er naturligvis nei. Men vi må se på konsekvenser av den beslutningen. Hvordan skal den kommuniseres? Til hvem? Hvordan skal man se det opp mot en pågående skarp situasjon? - sier Barth Eide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer