KRIGEN I SYRIA:

Terrorister lokket barn og sivile til seg ved å si at de hadde med godteri. Så gikk bomba av

Enorm terroraksjon i Syria. 68 barn skal være drept: - Her slipper forpinte sivile unna beleiring - for å gå rett inn i nye lidelser, sier Jan Egeland.

SKADD UNDER REDNING: Et syrisk barn var en av de mange skadde under selvmordsaksjonen mot bussene og menneskene som skulle bli evakuert fra beleirede Fouaa og Kefraya, nordvest i Syria, i går. Avtalen om evakuering var mellom Assad-regimet og opprørsgrupper - og var i en byttedeal der evakuering også skulle skje fra to andre byer i Syria. Foto: George Ourfalian / AFP / Scanpix 
SKADD UNDER REDNING: Et syrisk barn var en av de mange skadde under selvmordsaksjonen mot bussene og menneskene som skulle bli evakuert fra beleirede Fouaa og Kefraya, nordvest i Syria, i går. Avtalen om evakuering var mellom Assad-regimet og opprørsgrupper - og var i en byttedeal der evakuering også skulle skje fra to andre byer i Syria. Foto: George Ourfalian / AFP / Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går ettermiddag var det tid for en svært omdiskutert evakueringsavtale i fire beleirede byer i Syria: Fouaa og Kefraya i nordvest - og Madaya og Zabadani like ved hovedstaden Damaskus.

- 68 barn drept

Det hele endte i tragedie da en lastebil lastet med sprengstoff og terrorister ropte til folk at de skulle komme til dem for å få snacks og godteri. Over hundre er drept og flere hundre personer skadd. Så mange som 68 barn skal ha blitt drept, melder NTB.

- Terroristene lokket med godteri, og det er grunnen til at mange av ofrene er barn, sier Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen og FN-mekler for humanitær bistand og for å hjelpe de sivile i krigsherjede Syria.

Lastebilen kjørte rett mot de mange barna og sivile som gikk mot bilen for å få etterlengtet føde etter år med beleiring, ifølge Egeland og BBC strømmet mot lastebilen.

Avtale uten FN

FN og Jan Egeland var ikke med og meklet fram den omdiskuterte avtalen for å få ut mennesker fra de fire beleirede byene. Det har vært Iran og Qatar som har forhandlet fram avtalen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer