Terrorister skulle sprenge SAS-hotell

Radisson SAS Hotel i Jordans hovedstad Amman skulle sprenges av terrorister, i en serie bombeangrep mot mål i Jordan, Jemen og USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotellet var bare ett av seks eller sju utvalgte mål som skulle bombes. Det ligger sentralt i gata Al-Hussein Bin Ali Street, i Jordans hovedstad Amman. Hotellet har 260 rom er svært populært blant utenlandske gjester. I tillegg skulle minst tre mål på USAs vestkyst skulle bombes. Det var også planlagt flere aksjoner i Jemen og Jordan.

Samtlige aksjoner skulle utføres 3. januar 2000, og ble planlagt av terroristen Usama bin Laden.

- Hotellet skulle bli flatt som en pannekake, sier en av de arresterte terroristene, ifølge Expressen.

Ble tatt

Terroristen Ahmed Ressam fra Algeri skulle delta i terroraksjonene. Han ble pågrepet 14. desember i fjor, da han prøvde å komme seg fra Canada til USA. Han informerte den amerikanske sikkerhetstjenesten om planene.

Regionssjef for Norge Erik Normann i SAS Radisson sier til Dagbladet.no at han har ansvaret for de norske hotellene, og at han i kveld ikke har oversikten over eierstrukturen i Jordan. Men ifølge det svenske nyhetsbyrået TT er hotellet svenskeid.

Aldri skjedd før

- Våre hoteller har aldri, verken før eller seinere, vært utsatt for slike trusler, sier informasjonsansvarlig Kristina Windset ved SAS Radisson Sverige til TT.

Truslene har ikke ført til skjerpet sikkerhet ved hotellet i Amman.

- Vi har allerede gode sikkerhetsrutiner. Midt-Østen er et spesielt området. Det fører til at vi har skjerpede rutiner der, sier hun.

Opplysningene om de planlagte bombeaksjonene ble kjent for pressen i går, under en utredning om angrepet mot det amerikanske militærskipet USS Cole 12. oktober i år. 17 amerikanske soldater ble drept, etter at en båt lastet med sprengstoff eksploderte ved skipet.

SKULLE SPRENGES: SAS-hotellet i Amman er svært populært blant utenlandske besøkende.