Terrorister slapp med trafikkbot

Terroristene bak Madrid-massakren 11. mars ble bare bøtelagt da de hentet sprengstoffet i slutten av februar. Politiet lot bilen kjøre videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): Spansk politi stoppet varebilen den siste uka i februar. Bilen var da lastet med dynamitten som seinere ble brukt i de blodige attentatene, skriver avisa El País.

Politiet forsøkte å sjekke om bilen var stjålet. Det var den, men tjuveriet var ikke blitt registrert ennå. Derfor fikk terroristene kjøre videre uten at bilen ble nærmere undersøkt. Terroristene fikk bare trafikkbot for en enkel forseelse.

I lasterommet lå mange kilo Goma 2-Eco-dynamitt som noen uker seinere ble brukt under terrormassakren.

SIM-kort

Politiet har funnet mer av dynamitten i et falleferdig hus i Morata de Tajuna, 38 kilometer sørøst for Madrid og om lag 40 kilometer fra Alcala de Henares. Terroristene tok dødstogene derfra.

Huset ble sporet opp på grunn av sim-kortene i mobiltelefonene. Flere av terroristene skal ha bodd i dette huset i tre-fire år.

Fingeravtrykk

Under ransakingen fant politiet en rekke fingeravtrykk. Noen av avtrykkene tilhører hovedmistenkte Jamal Zougam og Abderham Zbakh, kalt «kjemikeren». Han skal ha laget bombene. Begge to ble observert på dødstogene.

Etterforskerne blir mer og mer overbevist om at marokkaneren Abdelkrim Thami Mejjati har organisert attentatene. Han er fortsatt på flukt.

KUNNE VÆRT HINDRET: Spansk politi stoppet bilen med dynamitt siste uka i februar.