Terroristjakten fortsetter

Tre menn ble i natt løslatt etter å ha blitt arrestert søndag med begrunnelse i antiterrorlovgivning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De tre britiske mennene som i går ble arrestert på flyplassen Heathrow i London med begrunnelse i antiterror-lovgivning, er satt fri, det melder nyhetsbyrået AP.

Det er ikke utdypet hvorfor de tre ble arrestert i utgangspunktet. 

Scotland Yards Brian Paddick uttalte at det ville være ren spekulasjon å koble dem til torsdagens terrorbombinger i London.

- Slike arrestasjoner skjer hver uke, sa Paddick, på en pressekonferanse i går.

En skadd som følge av «hatkriminalitet»

Det kom også fram at det har vært flere tilfeller av hat-kriminalitet siden bombeangrepene. En person ble alvorlig skadd.

- Det har vært flere tilfeller av hat-kriminalitet motivert av rase eller region og vi tar dette svært, svært alvorlig, sa Paddick ifølge Sky News.

Han sa ingenting om hvordan angrepene foregikk.

Paddick oppfordret også folk om å levere inn bilder og video tatt i nærheten av stedene der bombeangrepene skjedde. Dette kan brukes i jakten på terroristene.

- Vi tror slike bilder kan inneholde vital informasjon som kan hjelpe oss under etterforskningen, sier Paddick ifølge BBC News.

Har fått ut flere døde

Politiet opplyste eller at redningsmannskaper har klart å få ut flere døde fra togvognene under King´s Cross, melder CNN. Det betyr at tallet på bekreftet omkomne vil stige utover kvelden. Fremdeles arbeides det med å hente ut døde og samle bevis. Arbeidsforholdene i den ødelagte tunnelen er svært vanskelige.

Det meste av trafikken vil gå normalt fra mandag, og politiet oppfordrer Londons innbyggere om å dra på jobb.

RESPEKT: En jente legger ned blomster like ved der en buss eksploderte i London torsdag. Tre menn er i dag arrestert på flyplassen i Heathrow.