REAGERER: Forsvarsadvokat Harald Stabell mener lekkasjene i terrorsaken er uforståelige, med tanke på at verken PST eller advokatene synes å ha noen fordel av dem. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
REAGERER: Forsvarsadvokat Harald Stabell mener lekkasjene i terrorsaken er uforståelige, med tanke på at verken PST eller advokatene synes å ha noen fordel av dem. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/DagbladetVis mer

- Terrorlekkasjene er uforståelige

Verken politi, advokater eller PST er tjent med lekkasjene, mener Harald Stabell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Forsvarsadvokat Harald Stabell mener lekkasjene i terrorsaken er uforståelige, med tanke på at verken PST eller advokatene synes å ha noen fordel av dem.

Stabell leder strafferettsutvalget i Advokatforeningen

- Jeg kan ikke forstå at verken politi, advokater eller PST er tjent med at opplysninger lekker ut. Her er det snakk om en etterforskning som er omfattende og vanskelig, og da er det uforståelig at dette kommer ut. Det eneste det kan skyldes er tette bånd mellom mediene og politiet, og at mediene bruker kilder i disse etatene, sier Stabell til NRK.

Stabell forutsetter at lekkasjene må stamme fra saksdokumenter, og minner om at disse er taushetsbelagte.

- Da er det bare to kilder igjen som kan ha lekket, og det er PST eller politiet. Og det er høyst beklagelig at det skjer. PST må nok også beklage dette selv, for dette vanskeliggjør etterforskningen for dem, mener forsvarsadvokaten.

Stabell frykter også for rettssikkerheten til de tre siktede.

- Vi opplever en form for forhåndsdømming - både om opplysningene er riktig eller gale. Og om opplysningene i pressen er gale, er det jo enda mer uheldig for de siktede, hevder han.

(NTB)