Terrorlistene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Hva er forskjell på terrorisme og frigjøringskamp? Spørsmålet ble stilt ganske umiddelbart etter 11. september. Krigen mot terrorisme kan gi regjeringer av alle slag muligheter til å kvitte seg med politiske motstandere, ble det påpekt.

Her i Norge risikerer den som finansierer terrorvirksomhet, opp til 15 års fengsel. Norske banker er pålagt å etterforske organisasjoner og personer som kan tenkes å støtte slik virksomhet. Norske myndigheter holder seg foreløpig til den lista som FN har lagt fram over mistenkte, noe som allerede er blitt kritisert.

  • På denne lista står ikke Tamiltigrene fra Sri Lanka. Norge forsøker å mekle fram fred på Sri Lanka. Tamiltigrene er en forhandlingspart. Kan Norge forhan dle med den ene hånda og etterforske med den andre? Det er helt klart at en som urettmessig føres opp på ei slik liste, risikerer å få framtida ødelagt. Krigen mot terrorisme må føres både med styrke og varsomhet. Norge bør fortsette å lytte til FN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer