Terrorlovgivningen blir strengere

Oppfordring, rekruttering og opplæring til terror skal nå kunne straffes med fengsel i seks år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske justispolitikere vil stramme inn den norske terrorloven. Oppfordring, rekruttering og opplæring til terror skal nå kunne straffes med fengsel i seks år.

Tidligere i år behandlet Stortinget den nye straffeloven som først skal tre i kraft neste høst. Men politikerne mener det haster med å innføre de nye terrorbudene, og derfor vil loven bli skjerpet, skriver Dagbladet.

- En enstemmig justiskomité vil skjerpe terrorlovene, sier saksordfører og leder av justiskomiteen Anne Marit Bjørnflaten (Ap).

Loven som vedtas i Stortinget onsdag, betyr at kravene for å dømme noen for terrorisme senkes fra å handle med forsett til å handle med hensikt. Dermed vil det ikke lenger stilles like strenge krav til konkrete terrorhandlinger for å kunne bli tiltalt.

- Med det nye straffebudet utvider vi lovens nedslagsfelt, samt at medvirkning gjøres straffbart. Dette medfører en klar skjerpelse av loven, og er viktig for å forhindre at Norge skal bli et fristed for denne type alvorlig kriminalitet, sier Bjørnflaten.


(NTB)