Terrormistanke etter togulykke i Russland

Minst 60 skadd etter avsporing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russisk politi starter terroretterforskning etter at et ekspresstog sporet av på grunn av en eksplosjon mandag kveld.

- Togulykken ble forårsaket av en hjemmelaget eksplosiv innretning. Vi etterforsker saken som terrorisme, sier statsadvokat Sergej Bednitsjenko til russisk fjernsyn.

Minst 60 mennesker ble sendt til sykehus med skader, tre av dem med alvorlige skader, etter at ekspresstoget mellom St. Petersburg og Moskva sporet av nær byen Novgorod.

Togets konduktør sier han hørte et kraftig smell umiddelbart før toget sporet av. Hva som forårsaket eksplosjonen var først uklart, men myndighetene mener nå det var en hjemmelaget bombe som ødela skinnegangen.

- Årsaken til ulykken er at skinnegangen var ødelagt av en improvisert eksplosiv innretning, sier en talskvinne for Russlands jernbane til Reuters. Hun legger til at «kompetente organer» har bekreftet forholdet.

Russisk jernbane opplyste tidligere at ulykken ble etterforsket av FSB, det russiske sikkerhetspolitiet.

Toget sporet av like etter at det hadde passert ei bru over en vei, opplyser en fotograf fra Reuters.

Under en av vognene var det et krater på 1,5 til 2 meter der eksplosjonen skal ha skjedd.

REDNINGSARBEID: Russisk redningspersonell arbeider på åstedet for avsporingen, i nærheten av landsbuen Malaja Visjera, ca. 500 kilometer nordvest for Moskva. Foto: DENIS SINJAKOV/REUTERS/SCANPIX
REDNINGSARBEID: Russisk redningspersonell arbeider på åstedet for avsporingen, i nærheten av landsbuen Malaja Visjera, ca. 500 kilometer nordvest for Moskva. Foto: DENIS SINJAKOV/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Alle de tolv vognene og lokomotivet sporet av, tre av vognene veltet ved siden av sporet.

Toglinjen mellom Moskva og St. Petersburg er Russlands travleste, men var mandag kveld stengt. Andre ruter ble åpnet for å holde trafikken i gang.

Toget hadde ifølge nyhetsbyrået Interfax 241 passasjerer.

(NTB)