Terrormistenkt 15-åring pågrepet i Frankrike

Skal ha planlagt et terrorangrep, ifølge fransk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi har pågrepet en 15-åring som skal ha planlagt et terrorangrep.

Tenåringen ble framstilt for varetektsfengsling fredag. Ifølge siktelsen har han vært i kontakt med den velkjente franske jihadisten Rachid Kassim, som oppholder seg i den IS-kontrollerte delen av Syria.

Hadde mistanke

– Det var mistanke om at han ville utføre en handling, opplyser en etterforskningskilde.

Den 15 år gamle gutten, som ble pågrepet i foreldrenes hjem i Domont onsdag, var ikke tidligere kjent av fransk etterretning.

Ti mindreårige er de siste ukene pågrepet i Frankrike, mistenkt for å ha planlagt terroraksjoner etter å ha vært i kontakt med ytterliggående islamister i Syria.

29 år gamle Rachid Kassim jobbet tidligere som sosialarbeider i Frankrike. Etter at han sluttet seg til IS i Syria, har han dukket opp i flere av den ytterliggående islamistgruppas propagandavideoer.

Pågrepet denne uka

Tenåringene som er pågrepet i Frankrike skal ha kommunisert med Kassim via Telegram, en chattekanal som tillater kryptert kommunikasjon.

15-åringen som ble pågrepet denne uka, var også i kontakt med en annen 15-åring, som ble pågrepet i Paris 14. september, går det fram av siktelsen.

Frankrike har opplevd flere store terrorangrep de siste årene, og fransk politi anslår at det nå bor rundt 15.000 radikaliserte ungdommer og voksne i landet. Det forrige anslaget lød på 10.000.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer