Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrormistenkt drept da politiet stormet leilighet i Brussel

Politiaksjon i Brussel.

FLYKTET OVER HUSTAK: Politiet jakter nå de mistenkte, som skal ha flyktet fra stedet over noen hustak. FOTO: Laurent Dumbrule / Reuters / NTB scanpix
FLYKTET OVER HUSTAK: Politiet jakter nå de mistenkte, som skal ha flyktet fra stedet over noen hustak. FOTO: Laurent Dumbrule / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire politimenn er såret etter at en eller flere mistenkte etter Paris-terroren åpnet ild under en politiaksjon i Brussel. To gjerningsmenn skal fremdeles være på frifot, mens en er drept, skriver BBC.

- Politiet ble beskutt, sier Eric Van Der Sypt i den belgiske påtalemyndigheten til AFP.

En av politimennene som ble skutt skal være alvorlig skadet.

Jakt over hustak
Politiet jaktet på minst to mistenkte som flyktet fra stedet over noen hustak.

- Dette er en aksjon som er koblet til angrepene i Paris, sier en talsperson for den belgiske statsadvokaten til Reuters.

Skytingen fant sted i 14.30-tiden i forindelse med at politiet aksjonerte mot en bolig i området Forest, sør i Brussel.

- Et team av belgiske og franske politifolk aksjonerte og ble beskutt — skudd fra tunge våpen, sier den franske innenriksministeren Bernard Cazeneuve til Reuters, ifølge NTB.

En stor politiaksjon ble igangsatt etter skytingen, noe som skal ha ledet til at politiet stormet en leilighet.

- To personer skal ha barrikadert seg i en leilighet, sier ordføreren i Forest Marc-Jean Ghyssels.

Politiet omringet leiligheten, og en av de terrormistenkte ble drept under skuddvekslingen som fulgte. To personer skal fremdeles være på frifot.

Stor politiaksjon
En større politiaksjon pågår nå, og ifølge Reuters bekrefter Frankrikes innenriksminister, Bernard Caxeneuve, at også franske politimenn deltar i aksjonene i Brussel.

Politiet mener de har identifisert de fleste av personene som var med på terroraksjonene i Paris i november. Flesteparten av dem ble enten drept under terroraksjonen eller har blitt drept i politiaksjoner senere.

Den antatte hovedmannen, Abdelhami Abaaoud, ble drept under en fransk politiaksjon i utkanten av Paris få dager etter angrepet.

Flere fremdeles på frifot
To av de mistenkte, Salah Abdeslam og Mohamed Abrini, er fremdeles på rømmen, men Abdeslam skal ikke ha vært mål for tirsdagens aksjon.

- Den var rettet mot folk som har tilknytning til en eller flere av de elleve belgierne som også er siktet, sier en fransk politikilde.

I januar i år pågrep belgisk politi to personer som er mistenkt for å ha medvirket til terrorangrepene. Også de ble pågrepet i Brussel.

130 personer ble drept under angrepene på Paris i november. 89 ble drept inne i konsertlokalet Bataclan, der de overvar en konsert med det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram