BLE EVAKUERT: I går kveld stengte dansk politi av hele Københavns hovedbanegård etter at en terrormistenkt 46 år gammel mann hadde rømt fra fengsel ved å bytte identitet men en besøkende. Mannen er fortsatt på frifot. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
BLE EVAKUERT: I går kveld stengte dansk politi av hele Københavns hovedbanegård etter at en terrormistenkt 46 år gammel mann hadde rømt fra fengsel ved å bytte identitet men en besøkende. Mannen er fortsatt på frifot. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Terrormistenkt fange rømte ved å bytte identitet med en besøkende

Politiet står uten spor i jakten på mannen som i går rømte fra fengsel i København.

I går kveld ble hele København Hovedbanegård evakuert i to timer, fordi politiet jaktet en mann som hadde rømt fra fengsel.

Mannen, som for tiden satt fengslet i Vestre Fængsel i København, greide å ta seg ut av fengselet i 19.30-tida, ved at han bytte identitet med en besøkende.

Den besøkende var en 27 år gammel mann, skriver Ekstra Bladet. 27-åringen ble anholdt av politiet, men er nå løslatt.

- Det er selvfølgelig noe som ikke skal skje, og det er selvfølgelig dypt beklagelig, sier områdedirektør Anne Erlandsen fra Kriminalforsorgen Hovedstaden, ifølge NTB.

Bror tatt i Norge

Ifølge Expressen mistenker politiet at den 46-år gamle mannen på rømmen er innblandet i et omfattende terrormål i Italia.

Ekstra Bladet skriver at han er syrisk statsborger, og at han tidligere har vært bosatt i Sverige.

Avisa skriver også at mannen kom i italiensk politis søkelys, da hans bror ble stanset i en bil på vei til Norge med 700 000 kroner.

Står uten spor

Pengene stammet angivelig fra 46-åringens uoffisielle bankvirksomhet, Hawaladar, der man kan overføre penger anonymt.

Politiet står nå helt uten spor i jakten på rømlingen, ifølge Expressen.

København tingrett vedtok den 26. juli i år at han skulle utleveres til Italia. Selv har 46-åringen hele tiden nektet for anklagene om terrortilknytning i landet.

- Terrorfinansiering

Det var i mai i år, under en pressekonferanse, at italiensk politi opplyste at de mener mannen er innblandet i et terrornettverk, som har tjent millioner av kroner på å smugle flyktninger til Europa, skriver Expressen.

Ifølge det italienske politiet gikk fortjenesten av smuglingen til å finansiere terrornettverk, som for eksempel al-Nusra i Syria.

Ekstra Bladet skriver at finansieringen skal ha gått til den syriske opprørsgruppa Jabhat Fatah al-Sham, som anklages for å ha bånd til al-Qaida.

Mannen risikerer, ifølge avisa, en fengselsdom på 15 år i Italia.

- Ikke farlig

46-åringen han har sittet fengslet siden januar. Mannen er ikke regnet som farlig, likevel valgte politiet å gå til det drastiske skritt å stenge sentralbanestasjonen i den danske hovedstaden.

Straks etter valgte politiet å stanse alle tog til og fra København Hovedbanegård, samtidig som sentralbanestasjonen ble evakuert.

Bevæpnet politi sto foran alle utgangene til togstasjonen.