Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrormistenkt i New York innrømmer al-Qaida-tilknytning

Planla snarlig terroranslag mot USA, ifølge politikilder.

I INTENSE AVHØR: Politiets mistanker mot Najibullah Zazi skal ha blitt styrket etter de siste avhørene. Zazi skal ha innrømmet å ha jobbet med al-Qaida, og politiet sier de har funnet bombetegninger hos ham. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/Scanpix
I INTENSE AVHØR: Politiets mistanker mot Najibullah Zazi skal ha blitt styrket etter de siste avhørene. Zazi skal ha innrømmet å ha jobbet med al-Qaida, og politiet sier de har funnet bombetegninger hos ham. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Bussjåføren Najibullah Zazi (24), som etterforskes for terrorisme i USA, innrømmer å ha bånd til al-Qaida.

New York Times skriver at Denver-mannen har innrømmet å samarbeide med terrororganisasjonen i FBI-avhør.

Dette styrker påtalemyndighetens mistanke til at Zazi var involvert i et begynnende terrorkomplott mot USA. Føderale politimenn har raidet flere leiligheter, både i Aurora utenfor Denver og i Queens i New York, på jakt etter bevis for at Zazi var en terrorist.

Bombetegninger
Ifølge CNN har tjenestemenn funnet flere ting som tyder på at Zazi hadde planer om et snarlig anslag. 24-åringen skal ikke ha vært alene om terrorplanene.

Kilder opplyser til nyhetsbyrået AP at terroraksjonen ble planlagt fra utenfor USA, og at Zazi skal ha innrømmet å ha vært i kontakt med framtredende medlemmer av al-Qaida.

Det skal være blitt funnet tegninger som viser hvordan man lager bomber på en pc Najibullah Zazi benyttet, og søkeapparater markerte også for at det skulle befinne seg eksplosiver i Zazis hjem i Queens.

Misforståelse
Ryggsekker til å hjemme bomber i og kart over mulige objekter skal også være blant funnene.

Zazis forsvarer, Arthur Folsom, avviser at hans klient, som er afghansk statsborger, er en terrorist.

- De har ikke funnet noen bombetegninger, det foreligger ingen slik informasjon, hevder Folsom.

Forsvareren mener det hele er snakk om en misforståelse, som skyldes at Zazi bodde hos en venn som ble overvåket av FBI.

AVVISER: Zazis advokat Arthur Folsom mener politiet er på villspor. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/Scanpix
AVVISER: Zazis advokat Arthur Folsom mener politiet er på villspor. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling