MOSKÉ: Dette bygget i Ripoll skal imamen Abdelbak es Satty angivelig ha brukt som moské. Han er mistenkt for å ha ledet den spanske terrorcellen og ble drept i en eksplosjon i Alcanar. Foto: AFP PHOTO / PAU BARRENA
MOSKÉ: Dette bygget i Ripoll skal imamen Abdelbak es Satty angivelig ha brukt som moské. Han er mistenkt for å ha ledet den spanske terrorcellen og ble drept i en eksplosjon i Alcanar. Foto: AFP PHOTO / PAU BARRENAVis mer

Terrormistenkt imam skulle utvises fra Spania 

Imamen som mistenkes for å ha ledet terrorcellen i Spania, skulle ha vært utvist fra landet, men en dommer opphevet utvisningsvedtaket i 2015.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Imamen Abdelbaki Es Satty sonet en fengselsdom for hasjsmugling i 2012, og skulle deretter utvises fra Spania. Es Satty anket utvisningsvedtaket, og i mars 2015 fikk han medhold i retten ettersom dommeren mente han hadde anstrengt seg for å integrere seg i det spanske samfunnet.

Dommeren begrunnet også avgjørelsen med at imamen var en «førstegangsforbryter» og var i arbeid og derfor ikke utgjorde noen reell trussel for samfunnet.

Es Satty døde i en kraftig eksplosjon i et hus i Alcanar, rundt 200 kilometer sør for Barcelona, i forrige uke. To av dem som er siktet i forbindelse med terrorangrepene i Spania, har utpekt ham som hovedmann i terrorcellen.

(NTB)