Terrormistenkt jobbet i flybransjen

Mannen som kjørte brennende bil inn i flyplassen var flyingeniør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Indiske myndigheter bekrefter i dag at Kafeel Ahmed (27), en av de pågrepne etter terrorangrepene mot London og Glasgow, har jobbet som ingeniør i et firma som har jobbet for de største flyselskapene i verden. Det melder nyhetsbyrået AP.

Ahmed er nå innlagt på et skotsk sykehus med brannskader. Han var sjåfør av den brennende bilen som kjørte inn i en bygning på flyplassen i Glasgow 30. juni i år. Etterpå løp han brennende ut av bilen.

Gode skussmål

Ahmed jobbet i Bangalore som ingeniør for selskapet Infotech Enterprises fra desember 2005 til august 2006, sier selskapets talsmann K. S. Susindar, ifølge AP.

Selskapet selger tjenester til flere av de største selskapene i verden, inkludert Boeing og Airbus. Det kan ha gitt ham tilgang til sensitivt informasjon fra disse selskapene. Selskapet vil ikke kommentere hvorvidt han har hatt en slik tilgang.

- Han var en oppriktig ansatt og det var aldri noen problemer med ham, sier Susindar.

Politiet har tidligere beslagtlagt Kafeels datamaskin.

Det er også sådd tvil om han virkelig hadde gjort seg fortjent til ingeniørgraden.

INGENIØR: Kafeel Ahmed har jobbet for noen av verdens største flyselskaper. Nå ligger han med brannskader på et sykehus i Glasgow. FOTO: AP/SCANPIX
INGENIØR: Kafeel Ahmed har jobbet for noen av verdens største flyselskaper. Nå ligger han med brannskader på et sykehus i Glasgow. FOTO: AP/SCANPIX Vis mer

En venn av Kafeels har tidligere beskrevet ham som en hyggelig gutt med gode akademiske evner.

Etterforskning i India

Kafeel Ahmeds bror, Sabeel Ahmed (26), er arrestert i Liverpool, mistenkt i terrorsaken. Sabeel jobbet som lege. Fem av de åtte mistenkte er leger.

Australsk politi er nå i India for å etterforske terrorgruppens forgreininger i landet. En av de mistenkte i saken ble pågrepet i Australia. Den indiske avisa The Hindustan Times skriver at etterforskere i Bangalore undersøker om Ahmed-brødrene er knyttet til terrorhandlinger i India.

PÅGREPET: Sabeel Ahmed, Kafeel Ahmeds bror, er også pågrepet i terrorsaken i Stor-Britannia.
MISLYKKET ANGREP: Kafeel Ahmed kjørte den brennende bilen som kjørte inn i en terminalbygning på flyplassen i Glasgow 30. juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer