Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrormistenkt kvinne tatt

Aafia Siddique har en doktorgrad i nevrologi og sitter nå arrestert i Pakistan. Amerikanerne tror hun er en av al-Qaidas «terrorfiksere».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mars sendte FBI ut en global etterlysning etter den 31 år gamle pakistanske kvinnen Aafia Siddique. Hun er mistenkt av amerikanske myndigheter for å ha nære bånd til terrornettverket al-Qaida, men amerikanerne har ennå ikke hevdet at hun er et medlem av nettverket.

De tror hun kan være en av de såkalte «fikserne», folk med nok kjennskap til det amerikanske samfunnet til å tilrettelegge alt for terroristene.

Hovedgrunnen til at amerikansk etterretning ser på Siddique som spesielt farlig er at hun har universitetsutdannelsen sin i biologi fra verdens kanskje mest prestisjetunge teknologi-insitutt, MIT i Massachusetts.

Siddique skrev senere en doktorgradsavhandling i nevrologi ved Brandeis Universitetet.

Nå opplyser anonyme kilder i det amerikanske justisdepartementet at Siddique er arrestert i Pakistan, og sitter i avhør på et hemmelig sted, skriver nettstedet Salon.com

Siddique er den første kvinnen FBI har ettersøkt i krigen mot terror.

Naboer og bekjente av Siddique fra studietiden i USA har beskrevet henne som en pliktoppfyllende og arbeidssom student som brukte mye tid på sin reiligion. De samme menneskene mener hun aldri viste noen interesse for politikk.

I 1999 startet hun sammen med sin nå fraskilte mann, doktor Mohammed Kahn, det islamske research og undervisningsinstituttet i Massachusetts. Siddique var instituttets president, mens Kahn var kasserer.

FBI har også etterlyst Kahn, men de har ingen opplysninger om hvor han befinner seg. Det foreligger heller ingen opplysninger om hva amerikanerne tror de skal få ut av Siddique.

ETTERLYST 1: Aafia Siddique var etterlyst av FBI over hele verden. Nå skal hun være arrestert i hjemlandet Pakistan.
ETTERLYST 2: Doktor Mohammed Khan er etterlyst, men fortsatt å frifot. Han er Aafia Siddiques fraskilte mann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media