Terrormistenkt rømte fra fengsel

- Planla terrorangrep mot passasjerfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk-pakistaner, som var anklaget for å ha planlagt et terrorangrep mot et passasjerfly på vei fra London til USA, har rømt fra fengsel i Pakistan, opplyser tjenestemenn.

Rashid Rauf, som har både britisk og pakistansk statsborgerskap, var i 2006 mistenkt for å ha spilt en sentral rolle i planleggingen av det som ifølge britisk politi var en storstilt terrorplan.

I august i fjor kunngjorde britisk politi at de hadde avslørt et nettverk som planla å sprenge flere passasjerfly i lufta over Atlanterhavet ved hjelp av flytende eksplosiver.

Pakistansk politi fant imidlertid aldri beviser for at Rauf var involvert i terrorisme, og terrorsiktelsen mot ham ble frafalt.

Rauf ble likevel sittende i fengsel i Pakistan ettersom han var siktet for en rekke andre forhold, deriblant for å ha brukt falsk identitet, forfalskning av dokumenter og besittelse av sprengstoff.

Lørdag forsvant han etter at han hadde vært til stede på et rettsmøte i hovedstaden Islamabad. To politimenn ble lørdag kveld avhørt i saken.

NTB

RØMTE: Britiskpakistaneren Rashid Rauf.