Terroren i Manchester

Terrormistenkt skal ha vist «hatets ansikt» da moskeen talte IS midt imot. Nå fordømmer de angrepet

Myndighetene i Storbritannia mener 22 år gamle Salman Abedi sto bak terroren i Manchester. Moskeen han gikk i fordømmer angrepet. 

FORDØMMER ANGREPET: Styremedlem i Didsbury-moskeen, Fawaz Al Haffar, fordømte i dag terrorangrepet i Manchester mandag. Den mistenkte terroristen, 22 år gamle Salman Abedi. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix
FORDØMMER ANGREPET: Styremedlem i Didsbury-moskeen, Fawaz Al Haffar, fordømte i dag terrorangrepet i Manchester mandag. Den mistenkte terroristen, 22 år gamle Salman Abedi. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Mandag kveld ble 22 mennesker drept og 119 skadd i Manchester Arena. Dette da en selvmordsbomber angrep i etterkant av en Ariana Grande-konsert.

Den mistenkte terroristen Salman Abedi var jevnlig i Didsbury sentrale moské i bydelen Didsbury. I dag holdt moskeen en pressekonferanse der de fordømte terrorangrepet.

- Dette er en feig handling som ikke har noen ting i vår religion å gjøre, sier Fawsi Haffar, en av styremedlemmene ved moskeen.

- Jobbet ikke i moskeen

Flere har meldt at den mistenkte terroristen, Salman Abedi (22), jobbet ved moskeen, som er den største i bydelen. Dette avviser moskeen. Men han var én av flere tusen som brukte moskeen til å be, bekrefter de.

- Vi vil takke alle taxisjåfører, restauranter, hoteller, huseiere og moskeer som hjalp ofre etter bombingen.

Det var Haffar og et annet styremedlem i moskeen, Mohamed Khayat, som holdt pressekonferansen i ettermiddag. De sa samtidig at de er bekymret for hatkriminalitet mot muslimer i etterkant av terrorangrepet.

- All slik hatkriminalitet må rapporteres, sier de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer