- Terrormistenkt stoppet og grillet av politiet i Egypt

Besøkte muslimsk miljø i 2009: - Hvorfor er du muslim, hvem har du vært sammen med?

GRILLET: Den nå terrortrente konvertitten ble stoppet av Hosni Mubaraks beryktede politistyrker da han besøkte konservative islamister i 2009. Ifølge venner ble han avhørt her på flyplassen i Kairo. Foto: AP / NTB Scanpix
GRILLET: Den nå terrortrente konvertitten ble stoppet av Hosni Mubaraks beryktede politistyrker da han besøkte konservative islamister i 2009. Ifølge venner ble han avhørt her på flyplassen i Kairo. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vennene stusset da den nå 33-årige Oslo-mannen kom hjem fra Jemen i 2008 med et bønneteppe og Koranen. Og mannen som nå skal ha fått terrortrening av al-Qaida overrasket dem på nytt året etter, da han besøkte i Egypt.

Venner av mannen opplyser til Dagbladet at han kontaktet konservative muslimer i Egypt da han var i landet, og at dette vakte så mye mistanke at han ble tatt inn til avhør og grillet av daværende president Hosni Mubaraks beryktede politistyrker. Kilder med kjennskap til 33-åringens bevegelser bekrefter dette overfor Dagbladet.

- Det han fortalte til oss var at han havnet i trøbbel i Egypt. Han sa han ble stoppet og avhørt på flyplassen — politiet spurte: «er moren din muslim», «er faren din muslim», «hvorfor er du muslim», «hvem har du vært sammen med», «hvorfor var du sammen med dem».

Fikk sympati Før han konverterte til islam i 2008 tilhørte 33-åringen et venstreradikalt rockemiljø som protesterte mot makta, spilte i band på små klubber i Oslo og hang fra og til i Blitz-miljøet. Vennene gratulerte ham da han fortalte at han funnet meningen med livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer